fbpx
Сьогодні
21:57 21 Жов 2023

Міжнародна компанія допомагатиме Київщині будувати сучасну систему управління відходами: у чому рішення

Міжнародна компанія "Miyamoto International" допомагатиме Київщині будувати сучасну систему управління відходами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на очільника Київської обласної державної адміністрації Руслана Кравченка.

У чому проблема?

У червні 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про управління відходами» (реєстр. №2207-1-д), який запроваджує сучасний підхід управління відходами та спрямований на розв'язання проблеми з масовим захороненням відходів.

Прийняття цього Закону відкриває додаткові можливості для розробки та ухвалення нових законодавчих актів у сфері управління відходами, які необхідні Україні для того, щоб стати повноцінним членом Європейського Союзу.

Варто зазначити, що за даними Міністерства охорони довкілля, в Україні щорічно утворюється пів мільярда тонн відходів, понад 90% з них відправляють на звалища. До того ж, після початку війни в деяких областях України постала проблема відходів руйнації. Сміття, яке утворюється внаслідок боїв, вимірюється сотнями тисяч тонн. Будівельні відходи заповнюють легальні та нелегальні сміттєзвалища швидше, ніж побутові, оскільки складаються з габаритних і важких матеріалів.

Яке рішення?

Голова КОДА зазначає, що Київщина зацікавлена в належній організації алгоритму ідентифікації, збору та утилізації відходів руйнації.

"Це – важливий етап відновлення, яке зараз активно відбувається у регіоні. Адже під час демонтажу зруйнованих окупантами будівель утворюється величезна кількість таких відходів".

Днями очільник Київської облдержадміністрації Руслан Кравченко провів зустріч з доктором Хідекі «Кіт» Міямото, генеральним директором Miyamoto International.

"Компанія володіє експертизою з гуманітарного відновлення після стихійних лих, військових конфліктів та катастроф, має офіційні представництва у 27 країнах світу. Партнерами Miyamoto International є такі поважні міжнародні організації як Світовий банк, USAID та більшість агентств ООН", – зазначає Руслан Кравченко.

Як це працює?

Також у планах – налагодити переробку відходів із застосуванням сучасних світових технологій, для створення можливостей із їх повторного використання.

"Наша мета – збереження природних ресурсів, зменшення забруднення довкілля та розвиток економіки області", – наголошує чиновник.

За словами Руслана Кравченка у ході зустрічі обговорили пропозицію Miyamoto International щодо будівництва на Київщині сучасного комплексу із переробки відходів.

"Цей проект вже впроваджується компанією в Україні за кошти міжнародних донорів. Домовилися запустити відповідні процеси, які, звичайно, ще потребуватимуть подальшої деталізації, підготовки належного техніко-економічного обґрунтування, залучення партнерів, які б забезпечили фінансовий супровід тощо", – підсумував голова КОДА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: