fbpx
Сьогодні
08:52 19 Жов 2023

Сьогодні вночі росіяни випустили по Україні ракети та дрони: що відомо

English version here

Ворог сьогодні вночі, 19 жовтня, атакував територією України 6 ударними дронами типу "Шахед". Також відомо про декілька ракетних ударів.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Telegram голови Дніпропетровської облради Миколи Лукашука, Facebook Генерального штабу ЗСУ, Telegram мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, Телаграм-канал Свої Кривий Ріг, Telegram Сумської ОВА.

"Окупанти в ніч на 19 жовтня атакували Україну 6 ударними БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 3 дрони-камікадзе", – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Крім того, минулої доби російські війська завдали чергових ракетних ударів по цивільних об'єктах у Харкові, Запоріжжі, Павлограді, Обухівці Дніпропетровської області та Миколаївському районі.

Обстріл Дніпропетровської області

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що під ранок сили ППО знищили ворожу ракету над Криворізьким районом.

"Під ранок військові з ПвК "Схід" збили над Криворізьким районом ракету. Дякую оборонцям, що цілодобово "тримають" небо", – ідеться у повідомленні.

Він також повідомив, що вчора пізно ввечері ворог завдав ракетного удару по інфраструктурному об'єкту у Павлограді.

Вночі агресор продовжив гатити по Нікопольщині. Двічі поцілив по Марганецькій громаді та ще раз – по Мирівській.

"Загалом на територію району прилетіло майже три десятки артилерійських снарядів. Якої шкоди вони заподіяли – з'ясовують рятувальники. Триває обстеження ураженої місцевості", – зазначив Лисак.

Удар по Миколаєву

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що о 0:55 окупанти вдарили по Миколаєву ракетами.

Спалахнула пожежа на складі на території підприємства. Ударною хвилею пошкоджені багатоквартирні будинки.

За словами мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, після нічних вибухів у місті вибито вікна щонайменше у трьох багатоквартирних будинках.

"Бригада комунальників вже отримала будматеріали. Виїжджають на місце. Пошкодження у приватному секторі поки що не зафіксовані. На щастя, мешканці не постраждали", – йдеться у повідомленні.

Вибухи в Кривому Розі

Вранці 19 жовтня під час повітряної тривоги у Кривому Розі на Дніпропетровщині пролунали вибухи.

"У Кривому Розі чутно звук, схожий на вибух! У місті лунає повітряна тривога", – йдеться у повідомлені.

Канал Свої Кривий Ріг близько 5 ранку повідомив про потужний вибух у місті.

А також додав, що в місті "ще вибухи".

Обстріл Сум

Російські війська завдали удару за допомогою ударного безпілотника типу "Шахед" по об'єкту інфраструктури в місті Суми сьогодні пізно ввечері, 18 жовтня.

"Посеред ночі сталося потрапляння БПЛА типу Shahed по об'єкту інфраструктури в м. Суми. На місці працюють усі екстрені служби та військова адміністрація. Жителів Сумщини просимо перебувати у укриттях до відбою повітряної тривоги", – йдеться у повідомленні ОВА.

Довідка

Російські війська вночі атакували кілька регіонів України.

Так, пізно ввечері вибухи було чутно під Миколаєвом. Внаслідок ворожої атаки загинули дві цивільні особи, їх тіла рятувальники деблокували з-під уламків зруйнованої будівлі.

Нагадаємо, російські окупанти вже неодноразово обстрілювали Миколаїв, внаслідок чого гинули та отримували поранення мирні жителі міста, зокрема ворог вдавався до руйнування інфраструктури.

В ніч на 1 жовтня, наприклад, терористи атакували регіон дронами-камікадзе. Тоді ж було пошкоджено складське приміщення сільськогосподарського підприємства та паркан.

Зокрема 20 липня, під час чергових обстрілів, стало відомо про загиблого. Рятувальники дістали тіло загиблого з-під завалів у центрі міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: