fbpx
Сьогодні
21:25 16 Жов 2023

Шмигаль обговорив із Спецпредставницею США відновлення й точки зростання економіки України

Фото: Урядовий портал

У Києві, 16 жовтня, відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише Рубрика.

Сторони зосередили увагу на точках зростання українського ВВП: переробка в агросекторі, енергетика, ВПК, будівельна галузь, IT, машинобудування. Також торкнулися питання розмінування та спільних програм підтримки бізнесу в Україні.

Шмигаль обговорив із Спецпредставницею США відновлення

Фото: Урядовий портал

«Український експорт — ключова складова зростання економіки. Працюємо над розширенням експортних можливостей та функціонуванням Чорноморського зернового коридору. В цьому контексті важлива ефективна система страхування воєнних ризиків. Координуємо роботу спільно з американськими партнерами», — відзначив Прем'єр-міністр.

Шмигаль обговорив із Спецпредставницею США відновлення

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль і Пенні Пріцкер також проговорили джерела фінансування відновлення України. Глава Уряду наголосив, що агресор має заплатити за завдані збитки. Сторони порушили питання використання заморожених російських активів. Прем'єр-міністр подякував США за вагому фінансову підтримку.

Шмигаль обговорив із Спецпредставницею США відновлення

Фото: Урядовий портал

Як зауважив Денис Шмигаль, Україна створює сприятливі умови для іноземного бізнесу:

«Впроваджуємо реформи, інвестиційний супровід, індустріальні парки, проекти ДПП та концесії. Маємо успішні кейси в енергетичній співпраці між «Енергоатомом» та Westinghouse».

Прем'єр-міністр запросив американські компанії розвивати свій бізнес в Україні.

Сьогодні, 16 жовтня, спеціальний представник Сполучених Штатів Америки (США) із питань економічної відбудови України Пенні Пріцкер прибула до Києва.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка перебуває в нашій країні з візитом.

Зазначимо, що нинішній візит до столиці України став для Пріцкер першим від часу її призначення 14 вересня на посаду спецпредставника Штатів із відбудови України.

Пенні Пріцкер — американська мільярдерка та громадська діячка із відомої родини Пріцкерів у США, що походять від єврейського іммігранта з Києва. Пенні є засновницею низки великих компаній, до 2017 року була міністеркою торгівлі США, входить до переліку Forbes найбагатших людей у США та найвпливовіших жінок у світі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: