fbpx
Сьогодні
Фото 16:45 16 Жов 2023

Рішення для перемоги: перша броньована "швидка", придбана за кошти UNITED24, прибула в Україну

English version here

Facebook/moz.ukr

Перша броньована автівка швидкої допомоги, придбана «Медичними закупівлями України» коштом, зібраним в межах ініціативи UNITED24 (вартістю 9 532 000 гривень), уже в Україні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

У чому проблема?

Евакуація поранених військових з поля бою – є найбільш складним та вкрай важливим процесом. Аби якнайшвидше доставити поранених бійців на етапі медичної евакуації необхідні броньовані автівки швидкої допомоги.

перша броньована

facebook/moz.ukr

Яке рішення?

Сьогодні завдяки фандрейзинговій ініціативі Президента Володимира Зеленського UNITED24 Україна отримала перший броньований автомобіль швидкої медичної допомоги для евакуації поранених. 

"Дякую кожному, хто підтримує нас в складний час повномасштабної війни. Ваші донати важливі. Вони, без перебільшення, рятують життя українців. Броньовані "швидкі" дозволять робити це ще ефективніше, евакуюючи поранених з найгарячіших точок фронту. Загалом кількість таких машин в світі дуже обмежена, тому їх довелося спеціально виготовляти під замовлення», – говорить міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Як це працює?

Загалом закуплено 13 «швидких». Вартість усіх становить 124 млн грн.

Автомобілі призначені для евакуації медиками поранених з лінії фронту до найближчого медзакладу. Кожна автівка броньована та відповідає балістичним стандартам НАТО, а саме: стандарту STANAG 4569 рівня II.

перша броньована

facebook/moz.ukr

Серед особливостей транспорту – також «автовзуття», тобто шини. Одна з їх характеристик – вони можуть їхати спущеними: у разі втрати тиску завдяки спеціальній конструкції швидкість варіюється від 50 до 150 км (залежно від ваги машини та якості дороги). На практиці у нашій реальності це означає: якщо шина проб'ється осколком, «швидка» не стане посеред поля під обстрілами. Крім того, ці авто повнопривідні – можуть їздити польовими, розбитими війною дорогами.

перша броньована

facebook/moz.ukr

До слова, броньовані «швидкі» спеціально виготовляли під замовлення в Канаді. Як тільки інші машини з партії будуть готові, їх транспортують до України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: