fbpx
Сьогодні
15:35 15 Жов 2023

Рішення для перемоги: Міноборони прийняло нові зразки військової техніки для ЗСУ

English version here

Гвинтокрил ВО 105 Е-4. Фото: З відкоитих джерел

На постачання для Збройних сил Міністерство оборони України прийняло нові зразки військової техніки – це гвинтокрил ВО 105 та швидкісний мотоцикл KTM 450 ЕХС.

Про це йде мова в заяві відомства, пише Рубрика.

У чому проблема?

Гелікоптери – є важливою частиною української авіації і Збройних сил. Уже понад рік і 9 місяців від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вони виконують завдання поблизу передової і у ворожому тилу окупованої росією території: від евакуації поранених та ведення вогню до прихованої висадки спецпризначенців.

Однак у порівнянні з кількістю ворожих повітряних суден, нашим захисникам їх не вистачає.

Яке рішення?

Міністерство оборони України прийняло нові зразки військової техніки – це гвинтокрил ВО 105 та швидкісний мотоцикл KTM 450 ЕХС.

Як це працює?

Як розповідають, гелікоптер Bo 105 це легкий багатоцільовий двомоторний гелікоптер, що розроблений німецькою компанією Messerschmitt-Bölkow-Blohm.

У міністерстві зазначили, що багатоцільовий гвинтокрил використовується для спостереження. Також на його борту можна транспортувати пасажирів і вантажі.

Гвинтокрил ВО 105 Е-4

Фото: З відкритих джерел

Гелікоптер здійснив свій перший політ 16 лютого 1967 року, серійне виробництво тривало до 2001 року. Через велику популярність у світі, виробничі потужності були розгорнуті у Канаді, Іспанії, Індонезії і на Філіппінах.

Цей гелікоптер випускався як у військових так і цивільних модифікаціях.

Він перебуває на озброєнні багатьох країн по всьому світу, широко експлуатується в цивільній авіації. У якості ударного BО 105 може брати до 500 кг бойового навантаження.

Україна прагне отримати експортну версію Bo 105-Е4, що переробляються з бувших у використанні Бундесвером протитанкових Bo 105P.

Албанський Bo 105-Е4.

Албанський Bo 105-Е4. Фото з відкритих джерел.

За даними Flight Global, вертольоти такої моделі є на озброєнні:

  • Албанії (4),
  • Бахрейну (6),
  • Чилі (4),
  • Гондурасу (1),
  • Індонезії (22),
  • Перу (2),
  • Південної Кореї (12).

Гелікоптер може прийняти на борт до 4 людей, максимальна злітна маса складає 2500 кілограмів. Практична дальність доходить до 575 кілометрів. Крейсерська швидкість складає 204 кілометрів на годину.

Своєю чергою, мотоцикл KTM 450 ЕХС використовується українськими захисниками для транспортування військовослужбовців та легке озброєння.

Бензиновий двигун має потужність у 48 кінських сил, вага мотоцикла складає 105 кілограмів.

KTM 450 ЕХС це кросовий мотоцикл (ендуро), що є певним еталоном серед любителів мотоспорту. Мотоцикл постійно вдосконалювався через відгуки гонщиків.

Також він підходить для пересування важкопрохідною місцевістю.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України тестує дві моделі жіночих бронежилетів із спеціальними вставками, які враховують особливості будови тіла.

Окрім того, 2 серпня на той момент ще діючий міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Міністерство оборони віддає в експлуатацію для Сил оборони України вже десяту модель FPV-дрона.

Як писала Рубрика, міністр оборони Рустем Умєров переконаний, що кадрові зміни у МОУ сприятимуть перезавантаженню відомства, і передусім якісні зміни відчують військовослужбовці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: