fbpx
Сьогодні
13:26 15 Жов 2023

Неналежне утримання тварин: у Тернополі поліція склала протокол на організаторів екзотичної виставки

Фото: Людмила Чеховська/Facebook

У тернопільському торговельно-розважальному центрі "Подоляни" проходила виставка "Підводний світ", правоохоронці склали протокол на організаторів події за неналежне утримання тварин.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук зоозахисної організації UAnimals.

Як розповіли зоозахисники, вони отримали численні скарги громадян на виставку. Після цього її відвідала волонтерка Людмила Чеховська.

Зазначають, що окрім риб, на виставці були дикі та екзотичні тварини, поміщені у тісні простори.

"Відвідувачі фотографуються зі зміями та мавпою, використовуючи спалах. Мавпа сидить у тісній клітці й не має змоги сховатися від цього", – описали події на виставці зоозахисники.

В організації стверджують, що організатори виставки порушили:

  • частину 5 статті 25 закону "Про захист тварин від жорстокого поводження", яка забороняє використовувати тварин для пересувних виставок;
  • частину 12 статті 25 закону "Про захист тварин від жорстокого поводження", яка забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв;
  • заборону Тернопільської міської ради на пересувні цирки та інші мобільні розваги із залученням диких та екзотичних тварин на території міста.

"Людмила Чеховська викликала у ТЦ поліцію, однак поліціянти відмовилися скласти протокол на місці, аргументуючи це тим, що спочатку необхідно провести експертизи та встановити, чи справді є порушення.

Заяву Людмили прийняли. Коли дівчина поскаржилась на гарячу лінію через нескладений протокол, їй пообіцяли, що в суботу, 14 жовтня, поліціянти повернуться у ТЦ і перевірять умови утримання тварин", наголосили в UAnimals.

виставка тварин Тернопіль

Фото: Людмила Чеховська/Facebook

У Головному управління Нацполіції Тернопільської області речник Сергій Крета у коментарі для "УП. Життя" 15 жовтня повідомив, що правоохоронці нібито не знали, що у місті планується така виставка.

"Дізналися, коли вже люди почали скаржитися. Хотіли на них у суботу (14 жовтня – ред.) скласти протокол, але на місці не було організаторів. А складається він тільки на конкретну особу. Сьогодні поліція повернулася туди й застала організаторів", – коментує ситуацію речник.

За словами Крети, на них склали протокол за 154 статтею Кодексу про адміністративні правопорушення.

За ним передбачається:

  • попередження;
  • накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження.

Як зауважує речник поліції, виставка вже закінчилася й завтра організатори їдуть в інше місто.

"Хочемо ще раз наголосити, що експлуатація тварин заради заробітку — неприйнятна! А умови утримання тварин у таких бізнесменів — негуманні", закликали в UAnimals.

Нагадаємо, раніше ми писали, що одеський дельфінарій "Немо" потрапив у скандал через фотосесії з тваринами у готельних номерах.

Зооактивісти обурюються, що винних в експлуатації морських котиків у одеському готелі "Немо" досі не покарали, і просять розголосу: адже ця справа не просувається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: