fbpx
Сьогодні
12:59 14 Жов 2023

Завжди є ризик, що путін це зробить: Столтенберг про спроби росії заморозити війну

English version here

Фото АР

Україна та її союзники зроблять все, аби російському диктатору володимиру путіну не вдалася спроба заморозити війну проти нашої держави.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телемарафону.

"Війни за своєю природою не є передбачуваними, і ніхто не може точно передбачити, як саме ця війна розвиватиметься. Звісно, ми сподіваємося, що ми зможемо мати справедливий та довготривалий мир так швидко, як це можливо. Ми працюємо, щоб досягти цього. Але найкоротший шлях до миру – це надання військової підтримки Україні", – зазначив очільник Альянсу.

Столтенберг наголосив, що шлях до миру пролягає через військову підтримку України, щоб показати росії, що вона не зможе досягти перемоги на полі бою.

Генсек НАТО додав, що завжди є ризик заморозки війни. Але, як вважає очільник Альянсу, союзники працюють, аби цього не сталося.

"Звісно, завжди є ризик, що президент Путін це зробить. Ми бачили, що він намагається зробити все, що може, щоб завадити українцям звільняти свою землю. Ми продовжимо підтримку, ми продовжимо стояти поруч з Україною. Ми робимо це, бо українська битва – це наша битва", – наголосив Столтенберг.

Що відомо про перемовини між росією та Україною

Зазначимо, що Україна та росія проводили декілька раундів переговорів на початку повномасштабного вторгнення. Але наразі вони "на паузі".

Президент Володимир Зеленський та інші представники влада наголошували, що Україна не повернеться за стіл переговорів, поки Москва не виведе свої війська. На думку української влади, виведення військ та відновлення територіальної цілісності стане перемогою для України.

Як нещодавно заявляв Зеленський, дипломатія з путіним є помилкою, бо він може домовлятися тільки сам із собою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: