fbpx
Сьогодні
22:19 14 Жов 2023

В Києві власник електрокара облаштував зарядну станцію для авто у дворі багатоповерхівки: як працює це рішення

Фото: Главком

У столичному дворі багатоповерхівки на Позняках, власник Tesla Model S облаштував зарядну станцію з використанням альтернативної енергії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на "Главком".

У чому проблема?

Український уряд неодноразово попереджав, що ця зима може бути складнішою за попередню. Ймовірність блекаутів залишається дуже високою, і до цього потрібно бути готовим. Тож винахідливі українці намагаються використати всі можливості, аби попри відключення електроенергії мати спосіб зарядити чи то смартфон, чи то електрокар.

власник електрокара облаштував зарядку станцію

фото: Главком

Яке рішення?

У столичному дворі багатоповерхівки на Позняках власник Tesla Model S збудував зарядну станцію. Винахідливий киянин встановив сонячні панелі, які виконують і функцію навісу для машини, і компактний вітрогенератор.

Тому для зарядки свого електромобіля зможе використовувати як сонячну, так і кінетичну енергії. Також чоловік поряд розмістив акумулятор для накопичення енергії, контролер та інвертор. Сумарно вони видають 220 В, необхідні для зарядки електрокара.

власник електрокара облаштував зарядку станцію

Фото: Главком

Як це працює?

Станція працює повністю автономно і зможе заряджати електрокар навіть у разі блекаутів.

Вартість всього обладнання невідома, але, ймовірно, окупить себе за короткий проміжок часу, особливо за умови заряджання, наприклад, різних гаджетів. За ціни за кВт у 2,64 грн та 10 заряджань найслабшої Tesla Model S з акумулятором у 50 кВт-год власник авто зекономить понад 1300 грн за місяць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: