fbpx
Сьогодні
10:36 27 Сер 2023

Східне угруповання: на Лимано-Куп’янському напрямку росія зосередила близько 100 тисяч своїх військових

English version here

На Лиманському та Куп'янському напрямку російські загарбники тримають близько 100 тисяч своїх військових, а також значно зросла кількість ворожих атак.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"На Лимано-Куп'янському напрямку противник значно підвищив кількість своїх обстрілів, наприклад, станом на 26 серпня він здійснив 620 обстрілів позицій наших захисників та завдав 15 авіаударів

Загалом, якщо дивитись на весь напрямок (Лимано-Куп'янський – ред.), то там знаходиться близько 100 тисяч російських військовослужбовців", зазначив представник Східного угруповання.

Євлаш уточнив, що:

  • на Куп'янському напрямку знаходиться 45 тисяч,
  • на Лиманському – 48 тисяч окупаційних військ.

Нагадаємо, що  раніше розвідка Британії припускала, що російське командування у наступні місяці активізує наступ в районі Куп'янська та Лиману.

Що відомо про ситуацію на Сході

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що ситуація на Куп'янському напрямку складна: російські загарбники хочуть повернути позиції, які втратив восени минулого року та відволікти наші сили від успішного наступу на Бахмутському напрямку.

Окрім того, Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав Купянський та Лиманський напрямки, щоб разом із командирами на цих напрямках продумати план для подальшого просування та оборони.

"Після місяця жорстких боїв та понесених значних втрат на Куп'янському і Лиманському напрямках, противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території рф знову сформовані бригади та дивізії.

Головна мета цих заходів – підвищення рівня бойового потенціалу та поновлення активних наступальних дій. Водночас, ворог продовжує вести потужний вогневий вплив з артилерії та мінометів, активно застосовує  авіацію", – зазначив Сирський.

Нагадаємо, що українські військові вже понад два місяці ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: