fbpx
Сьогодні
15:58 12 Жов 2023

Столтенберг: на зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі обговорять підтримку України, оборону та місії НАТО

Фото: Reuters

Про це перед початком засідання повідомив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільному брифінгу з міністром оборони США Ллойдом Остіним, передає кореспондентка Суспільного.

"З усіх цих питань — Близький Схід, Україна, Ірак, Косово, стримування і оборона — Сполучені Штати і ви особисто, міністре Остіне, забезпечуєте лідерство в галузі безпеки для усіх членів НАТО, і це те, що ми дуже, дуже цінуємо.

Що стосується України, то ми, звичайно, вітаємо лідерство, яке ви особисто демонструєте, а також той факт, що європейські члени Альянсу і Канада дійсно активізувались і також надають значну підтримку Україні", наголосив Столтенберг.

Своєю чергою Остін відзначив, що це перша зустріч на рівні міністрів після саміту НАТО у Вільнюсі. Як підкреслив він, під час неї союзники матимуть нагоду попрацювати над тим, як вони збираються виконувати рішення, ухвалені лідерами у Вільнюсі.

"Ми залишаємось зосередженими на посиленні оборони і стримування НАТО. І я хотів би лише сказати, що НАТО є настільки сильним і об'єднаним, наскільки я коли-небудь його бачив. Як я вже казав вам неодноразово, я працюю в НАТО вже багато-багато років", — сказав Остін.

Також глава Пентагону додав, що Альянс залишається важливим форумом для консультацій, рішень і дій заради трансатлантичної безпеки.

Говорячи про ситуацію в Ізраїль, Остін наголосив:

"Я знаю, що ви поділяєте наше обурення нещодавньою терористичною атакою ХАМАС на Ізраїль. А також нашу рішучість підтримати право Ізраїлю на самозахист".

Що відомо про черговий Рамштайн

11 жовтня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі пройшла чергова зустріч у форматі "Рамштайн" з оборони України. Вона стане вже 1-ю за рахунком.

Також цього ж дня відбулася зустріч Ради Україна-НАТО. Від України на "Рамштайн" поїхав міністр оборони Рустем Умєров.

Президент Володимир Зеленський також перебуває з неанонсованим візитом у Брюсселі та завітав до штаб-квартири НАТО, щоб уперше взяти участь у засіданні формату "Рамштайн".

Як повідомив Зеленський, він має зустрітися з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом і міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: