fbpx
Сьогодні
09:49 06 Лют 2022

Росія подала скаргу до УЄФА за "образливі співи" українських фанів футзалу

Російський футбольний союз (РФС) направив звернення до УЄФА з проханням відкрити дисциплінарне розслідування через співи українських фанатів на півфіналі чемпіонату Європи з футзалу

Про це пише ТАСС, повідомляє Громадське.

Збірні Росії та України змагалися за вихід у фінал з футзалу.

Вболівальники підтримували українську команду відомою піснею про Путіна.

Як заначається, у РФС заявили, що поведінка вболівальників була "дискримінаційною", а висловлювання "мали політичний характер, розпалювали ненависть за національною ознакою та. Зокрема, містили заклики до вбивства російських громадян".

Організатори спортивного заходу під час матчу кілька разів зверталися до українських фанатів із проханням "утриматися від проявів неспортивної поведінки".

"У Росії наполягають, що відповідно до регламенту турніру, національні асоціації несуть відповідальність за поведінку своїх гравців, офіційних представників, уболівальників та будь-яких людей, які виступають від їх імені. Відтак РФ просить УЄФА відкрити провадження", йдеться у дописі.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, у 2-му турі групового раунду чемпіонату Європи з футзалу збірна України перемогла Сербію з рахунком 6:1.

У Амстердамі (Нідерланди) за збірну України дубль зробив Михайло Зварич, по голу забили Данило Абакшин, Ігор Чернявський та Ігор Корсун. Ще один гол суперники відправили у власні ворота. Єдиний гол у відповідь за Сербію забив Драган Томіч.

4 лютого збірні України та Росії з футзалу вперше з 2005 року зустрілися у півфіналі чемпіонату Європи.

За підсумками матчу Україна поступилася команді Росії з рахунком 2:3, втім напруга залишалася до останніх секунд.

Президент Володимир Зеленський подякував збірній Україні за проведений матч.

Тепер українці 6 лютого зустрінуться зі збірною Іспанії у матчі за третє місце ㅡ у другому півфіналі іспанці програли збірній Португалії з рахунком 2:3. В цей же день у фіналі Євро-2022 зустрінуться Росія та Португалія.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: