fbpx
Сьогодні
13:48 09 Жов 2023

Укрзалізниця на вокзалах та в поїздах запровадила маршалів безпеки: у чому рішення

У понеділок, 9 жовтня, на вокзальних комплексах та в поїздах Укрзалізниці розпочали роботу перші маршали залізничної безпеки. Це працівники відомчої воєнізованої охорони товариства, головне завдання яких — контролювати безпекову ситуацію в пасажирських перевезеннях та своєчасно реагувати у разі потреби.

Про новину повідомили у пресслужбі Укрзалізниці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через повномасштабне вторгнення російської федерації Укрзалізниця посилила безпековий контроль на залізничних об'єктах, зокрема, на вокзалах, з метою недопущення перевезення громадянами вибухонебезпечних та інших не дозволених для перевезення речовин та зброї без належного дозволу.

Яке рішення?

Укрзалізниця оголосила про запровадження спеціальних маршалів, які будуть "не публічно" слідкувати за безпековою ситуацією на вокзальних комплексах та в поїздах.

Як це працює?

На відміну від своїх колег-охоронців, які працюють на об'єктах залізниці у службовій формі з усіма знаками розрізнення, маршали працюють не публічно. Тож ні добропорядні громадяни, ні зловмисники не знають про ловців на правопорушників.

"Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці", – зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Перші маршали Укрзалізниці розпочали свою роботу у вересні, зокрема, вони працюють на одному з популярних західних напрямків, який наразі потребує більшої уваги для гарантування безпеки пасажирів.

Довідка

Маршал — це людина під прикриттям, яка присутня у пасажирському транспорті, завданням якої є недопущення захоплення його терористами. Зазвичай ця людина є працівником правоохоронних органів, але бувають також маршали, які є працівниками  цих компаній.

Нагадаємо, в "Укрзалізниці" остаточно дерусифікували квитки на всі види сполучень, а також продовжують вилучати надписи російською мовою із вивісок та стендів, розташованих на території залізничної інфраструктури.

Також компанія запровадила супровід воєнізованої охорони у 9 пасажирських поїздах.

Раніше ми повідомляли, що Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню – Food Train, який може працювати автономно до семи днів та доставляти їжу до найвіддаленіших регіонів України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: