fbpx
Сьогодні
17:58 09 Жов 2023

У Києві продовжать зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог

Громадський наземний транспорт у Києві, як і раніше, буде зупинятися під час повітряної тривоги. Столичні посадовці відхилили петицію громадян з проханням відновити рух автобусів, трамваїв та тролейбусів під час повітряної тривоги.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на керівника Київської міської військової адміністрації Сергія Попко.

"Рада оборони Києва розглянула звернення Постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та реклами Київської міської ради щодо електронної петиції про "Відновлення руху наземного транспорту під час повітряних тривог (автобус, трамвай, тролейбус)". Після обговорень, було прийняте рішення подовжити заборону руху громадського транспорту під час повітряних тривог", – зазначив Попко.

За словами посадовця, як і раніше транспорт буде довозити пасажирів до найближчого укриття, перевезення людей плановими маршрутами під час тривог заборонено.

"Таке рішення обумовлене заходами безпеки. Тому прошу звернути на це увагу і сумлінно дотримуватися встановлених правил", – підсумував Попко.

 

Що відомо про роботу громадського транспорту у столиці у воєнний час

З першого серпня 2022 року, за рішенням Ради оборони Києва, наземний громадський транспорт, зокрема і приватні перевізники, під час повітряної тривоги мають зупиняти рух у безпечному місці. Пасажири після того, як пролунає сирена, не повинні залишатися на зупинках транспорту, а прямувати до найближчого укриття. Його можна знайти на мапі на офіційному порталі Києва, або у застосунку "Київ Цифровий".

Після відбою тривоги водій повинен чекати пасажирів протягом 10 хвилин. Люди, які за цей час не встигнуть повернутися до транспортного засобу, зможуть скористатися наступним. Платити повторно за проїзд не потрібно.

Метрополітен під час повітряної тривоги не здійснює перевезення наземними ділянками та закриває роботу станцій відкритого типу. Підземні станції працюють як укриття.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: