fbpx
Сьогодні
22:30 05 Жов 2023

У столиці Литви відбудеться відкриття муралу, присвяченого силі України та її народу

Фото: З відкритих джерел

У центрі Вільнюса в неділю, 8 жовтня, відбудеться відкриття муралу "NEZLAMNA / Незламна", присвяченого незламній вольовій силі українського народу в захисті своєї свободи, а також важливості збереження нематеріальної культурної спадщини, яка зміцнює громади та нації.

Про це повідомляється на сторінці події у Фейсбуці, інформує Рубрика.

У створенні нового муралу свої зусилля об'єднала міжнародна команда, яка стояла за неофрескою "До перемоги" (на так званому "Будинку Москви" у Вільнюсі).

"У центрі майбутнього муралу стоїть Тетяна Дроботя, та сама волонтерка із Запоріжжя. Ця вперта молода жінка одягнута у костюм з національними візерунками, створений українськими дизайнерами. Вона стоїть на скелі в Запоріжжі після вибуху Каховської ГЕС", – ідеться в анонсі.

На події зустрінуть учасників вся міжнародна творча команда з Литви, Естонії та України.

Ведуча урочистої події з нагоди відкриття – Світлана Залужна, українська біженка та громадська діячка. У 2022-2023 роках вона заснувала проєкт UA+LT-TULA, метою якого є спільна інтеграція та збагачення українських та литовських родин через культуру та мистецтво.

У музичній програмі виступить ансамбль Марини Пилипенко (етноджаз), яка прибула з Дніпра та знайшла притулок у Литві.

Церемонія відкриття муралу на стіні будинку за адресою вул. Юозапавичюса, 9 в центрі Вільнюса відбудеться в неділю о 18:00.

Нагадаємо, український мурал "Мир у наших руках" відкрили в іспанському місті Кордова. Його автори — київські митці Ольга й Михайло Коробкови. Своїм стінописом митці привертають увагу світу до війни в Україні та спонукають Європу й надалі продовжувати підтримувати українців у спротиві російській агресії.

Також у Берліні на стіні будинку у районі Веддінг з'явився мурал "Відсутній" (Absent).

А у Бучі молодик облив фарбою мурал, який створили американські волонтери на підтримку України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: