fbpx
Сьогодні
09:58 04 Жов 2023

Окупанти двічі обстріляли Херсон, а у Кривому Розі лунали вибухи

English version here

Фото: t.me/phogovua

У ніч на 4 жовтня та вранці російсько-окупаційні війська обстріляли місто Херсон, пошкодивши заклад освіти; також вранці окупанти запустили балістичні ракети по Кривому Рогу – лунали вибухи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на начальника Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка,  Олександра Вілкула, Повітряні сили Збройних сил України.

Херсон

Як повідомив очільник військової адміністрації, вночі противник здійснив обстріл м. Херсона та с. Придніпровського.

"Внаслідок чергового ранкового обстрілу Херсона російськими військами з тимчасово окупованого лівого берега у Дніпровському районі загорівся гараж і пошкоджено заклад освіти", зазначив Мрочко.

Окрім того, загалом за минулу добу російські війська 27 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади та використали для цього 141 снаряд.

Влучання російських снарядів зафіксували в Антонівці, Херсоні, Садовому та Інженерному.

Унаслідок російських ворожих обстрілів Херсонської міської територіальної громади за минулу добу 1 людина загинула, ще 10 зазнали поранень різного ступеня важкості.

Кривий Ріг

Спочатку о 08:42 Повітряні сили ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку у Кіровоградській, Черкаській, Миколаївській і Дніпропетровській областях.

Трохи пізніше закликали жителів Кривого Рогу перейти в укриття.

Потім у Кривому Розі вранці пролунали вибухи.

"Кривий Ріг. Вибухи. Нічого не знімаємо і не викладаємо в інтернет. Будьте обережні, ще швидкісні ракети у нашому напрямку", написав Вілкул.

Пізніше Вілкул уточнив, що вибух стався не в самому Кривому Розі, й навіть не у районі. Він також зазначає, що "все нормально".

"По вибуху. Без конкретики, але все нормально. Вибух не в місті і не в районі", – написав він у Telegram.

Через півгодини оголосили про відбій повітряної тривоги оголосили для областей.

Нагадаємо, раніше Кривий Ріг зазнав ракетної атаки противника 26 вересня – тоді "приліт" стався по одному з підприємств міста. Російські окупанти завдали удару із застосуванням балістики, вони вдарили по одному з підприємств міста.

Перед цим ворожа ракета поцілила, зокрема, по відділу поліції та офісу Фонду Олександра Вілкула "Українська перспектива". Внаслідок чого загинула одна людина, а кількість поранених склала 60 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: