fbpx
Сьогодні
11:48 03 Жов 2023

У МВС розповіли, навіщо досі потрібно продовжувати комендантську годину в тилу

Для підтримання дисципліни та профілактики злочинності в тилових областях України необхідно, щоб дія комендантської години в цих регіонах зберігалася.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю УП.

Очільника МВС запитали, в чому логіка комендантської години в тилових регіонах через півтора року після початку повномасштабної війни.

"Дисципліна має бути в тилових регіонах. І профілактика злочинності. В цей час, наприклад, чотири, п'ять чи шість годин – в кожній області є своя комендантська година – ми чітко знаємо, що якщо якась людина знаходиться на вулиці, у нас є законні підстави її перевірити", пояснив Клименко.

Міністр повідомив, що під час комендантської години злочинності практично немає, вона мінімізована.

Нагадаємо, що напередодні УП запитала голову МВС Ігора Клименка, чому клуб "Бохо" працює в комендантську годину. А також чому працівники поліції багато місяців не помічають це порушення та ігнорують виклики місцевих жителів.

Клименко ж повідомив, що у поліції немає правового механізму для притягнення до відповідальності клубів і ресторанів, які продовжують працювати під час дії комендантської години.

"Такі заклади маскують свою роботу. За зовнішніми ознаками і не скажеш, що ресторан чи клуб працює: у вікнах темно, музики немає. Пропускають клієнтів приховано, за попереднім записом. 

У поліцейських немає підстав вломитися всередину. Для цього потрібна санкція суду…

Зараз по місту працюють спеціальні патрулі. Чергують біля закладів, по якім громадяни неодноразово давали сигнали. Але це напівміри. Розв'язання цього питання – комплексне і потребує залучення різних органів влади. Якщо простіше: дайте правовий механізм, будемо використовувати", наголосив Глава МЗС.

За словами Клименка, єдине що вдалося, так це скласти на адміністратора клубу "Бохо" адмінпротокол за порушення правил торгівлі алкоголем. На цей момент справа знаходиться у суді.

Нагадаємо, що у КМДА розробили проєкт рішення, за яким заклади харчування, які продовжують працювати вночі будуть піддані "санкціям".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: