fbpx
Сьогодні
22:53 30 Вер 2023

Палата представників США схвалила тимчасове фінансування уряду, щоб уникнути шатдауну

Палата представників США ухвалила резолюцію про продовження терміну фінансування уряду 45 днів. Результат – 335 голосів "за". Проти законопроекту проголосували один демократ та 91 республіканець.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на на The Washington Post.

Законопроект про короткострокове фінансування включає допомогу у разі стихійних лих, продовження федеральної програми страхування від повеней, але не допомогу Україні.

Тепер Сенат має затвердити законопроект до 12:01 неділі (до 19:01 за Києвом), щоб не допустити шатдауну.

Якщо Сенат підтримає проєкт, він вирушить на підпис до президента США Джо Байдена. Йому необхідно підписати документ до настання неділі за місцевим часом, щоб уникнути припинення роботи федерального уряду.

Призупинення роботи уряду США може призвести до невидачі зарплат, відправки в примусову неоплачувану відпустку та звільнення сотень тисяч держслужбовців, а також до припинення дії багатьох держпрограм.

Раніше Білий дім підтримав угоду за посередництва Сенату, яка передбачала виділення Україні 6,2 мільярда доларів.

Як пише CNN, адміністрація Байдена, швидше за все, підтримає компроміс щодо короткострокового фінансування, який щойно ухвалила Палата представників обома партіями. Про це повідомив CNN представник Білого дому.

Чому була загроза шатдауну

Загроза призупинення роботи уряду пов'язана з позицією ультраправих республіканців. Вони блокували ухвалення бюджетних законопроектів на наступний фінансовий рік, вимагаючи урізати, на їхню думку, зайві витрати.

У тому числі, вони виступали проти додаткової допомоги Україні. До останнього Білий дім намагався включити хоча б компромісні 6 млрд доларів для нашої країни до середини листопада, але ініціатива не змогла набрати достатньо голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: