fbpx
Сьогодні
16:18 30 Вер 2023

На Львівщині отримав посвідчення водія перший випускник автошколи для осіб з інвалідністю

Фото: МВС України

У селі Зимна Вода Львівської області в сервісному центрі МВС перший випускник інклюзивної автошколи отримав посвідчення водія.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук МВС України.

Як повідомляють, Валерій Безверхий успішно склав практичний іспит на право керування легковим авто в рамках реалізації проєкту "Автошкола для осіб з інвалідністю".

Розповідають у пресслужбі, що чоловік родом з Херсона. Після початку повномасштабного вторгнення він евакуювався з друзями до Ковеля.

посвідження водія отримав херсонець з інвалідністю

Фото: МВС України

Раніше, у своєму рідному місті він керував проєктом "Соціальне таксі для осіб з інвалідністю".

"Валерій активно займається важкою атлетикою та футболом, регулярно відвідує спортзал. Отримати посвідчення водія – мріяв давно.

Практичний іспит Валерій склав з першої спроби, впевнено керуючи автомобілем, який обладнано ручним керуванням. Вітаємо з отриманням водійського посвідчення", наголосили у МВС.

посвідження водія отримав херсонець з інвалідністю

Фото: МВС України

Нагадаємо, що у липні цього року в Україні відкрили перші автошколи для людей з інвалідністю.

"Це та безбар'єрність у дії, яку завжди пропагую і яку зобов'язалася втілювати наша країна ще до російського вторгнення: рівні можливості, комфорт і зручність для всіх українців в усіх сферах.

Важко переоцінити цей проєкт зараз, коли через російські атаки в нас щодня стрімко більшає людей з інвалідністю – молодих, активних, сповнених планів.

Але вони обов'язково втілять усе задумане й реалізуються в Україні повноцінно, впевнено керуючи не лише автівкою, а й своїм майбутнім", – зазначила Олена Зеленська.

Як зазначають, мета проєкту "Автошколи для осіб з інвалідністю" – створити ефективну й комфортну систему адаптації осіб з інвалідністю до керування транспортними засобами з урахуванням їхніх можливостей і потреб.

Пізініше Рубрика писала, що автошкола для людей з інвалідністю почала роботу в Київській області, на базі Національної академії внутрішніх справ у селищі Віта-Поштова.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: