fbpx
Сьогодні
21:34 28 Вер 2023

Залужний провів розмову з Каволі: говорили про посилення ППО

Фото: Getty Images

28 вересня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поговорив з верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних Сил НАТО в Європі Крістофером Каволі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook керманича Збройних сил України.

"Детально ознайомив колегу з обстановкою на фронті та першочерговими потребами Збройних сил України", зазначили у повідомленні.

Також Головнокомандувач уточнив, що під час розмови вони обговорили питання посилення нашої протиповітряної оборони, воно залишається пріоритетним.

"Вдячний партнерам за допомогу та активну взаємодію задля визволення української території від російських окупантів", – додав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що 28 вересня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром збройних сил Франції Себастьєном Лекорню, який перебуває з візитом в Україні.

Зауважують, що окрему увагу сторони приділили посиленню української ППО, що особливо важливо напередодні зимового періоду.

Також. під час зустрічі 28 вересня із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом український лідер подомив, що сторони обговорили також захист від російського терору, посилення тиску на росію та зміцнення повітряного щита України. Зокрема, мова йшла про можливість постачання додаткових систем ППО державами – членами НАТО.

Що відомо про ситуацію на фронті

За даними британської розвідки, спроби військ відбити звільнені ЗСУ території під Бахмутом та Оріховим провалилися. Російська армія здатна оборонятися, але не може наступати.

Також Речник Генштабу Павло Ковальчук повідомляв, що українські військові успішно відбили атаку російських військ у районі Рівнополя Донецької області. Своєю чергою окупанти не наступали на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Упродовж 28 вересня українські Сили оборони відбили атаки біля Білогорівки, Мар'їнки, Невельського й Урожайного, а російські війська намагалися повернути втрачені позиції біля Червоного Запорізької області.

Як писала Рубрика, Сили оборони України продовжують завдавати російським окупантам суттєвих втрат у живій силі та техніці. Так, бійці ЗСУ за добу ліквідували ще 330 загарбників, а також знищили 12 ББМ, 4 танки та 38 артсистем ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: