fbpx
Сьогодні
Фото 21:55 26 Вер 2023

Рішення для відбудови: Канада допоможе добудувати Музей Голодомору в Україні

Уряд Канади виділить кошти для добудови другої черги Музею Голодомору. Виділені кошти міжнародної допомоги на добудову музею не можна буде витратити на військові потреби. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Музею.

У чому проблема?

Влітку в українському суспільстві виникла величезна дискусія. 14 липня Верховна Рада погодила надання 573 млн гривень на завершення будівництва другої черги Національного музею Голодомору-геноциду, яке почалося у 2017 році. Однак  виділення коштів на музей під час війни викликало обурення у соцмережах. Згодом Президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт про виділення коштів на завершення будівництва музею.

Канада допоможе добудувати музей

Яке рішення?

Днями президент України Володимир Зеленський побував із неоголошеним візитом у Канаду. В Оттаві він зустрівся з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо.

Президент повідомив про досягнення домовленостей щодо постачання бронетехніки. А також зазначив, що Уряд Канади може виділити кошти на добудову знакового для України Музею Голодомору.

«Окремо хочу подякувати уряду Канади за готовність виділити кошти на Музей Голодомору-геноциду, на добудову цього музею. Символічно, що саме Канада підтримає Україну у збереженні її історичної пам'яті», — зазначив Президент.

Канада допоможе добудувати музей

Як це працює?

Нардепка Ірина Констанкевич наголосила, що виділені кошти міжнародної допомоги на добудову музею не можна буде витратити на військові потреби.

«Ціна введення в експлуатацію музею становить 450 млн, а законсервувати будівництво — близько 300 млн. Ми маємо зобов'язання перед нашими партнерами – ці кошти не можна витрачати на оборону. Маємо захищати і культуру, й історичну пам'ять, тому щира подяка тим урядам тих держав, які це розуміють і надають безпрецедентну підтримку!», — сказала народна депутатка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: