fbpx
Сьогодні
21:21 22 Вер 2023

Канада виділила майже 500 млн доларів військової допомоги Україні: що відомо

English version here

Сьогодні, 22 вересня, Канада оголосила про надання довгострокової допомоги Україні на суму 650 мільйонів канадських доларів (понад 482 млн доларів США). на наступні три роки. Зокрема, кошти спрямують на виготовлення броньованих машин. Також країна доєднається до навчань українських пілотів на західних винищувачах F-16.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву глави уряду Канади Джастіна Трюдо.

Трюдо заявив, що частина грошей буде витрачена на будівництво 50 бронемашин і 50 санітарних машин. Ця допомога розрахована на три роки.

"Я чітко сказав, що наш уряд буде підтримувати Україну стільки, скільки необхідно…  Сьогодні ми заявляємо про більш довгострокове, багаторічне зобов'язання, що забезпечує передбачувану і стабільну підтримку України.

Це включає 650 млн канадських доларів протягом трьох років на 50 бронемашин, включаючи Медеваки, які збудують канадські фахівці у Лондоні, що в провінції Онтаріо", – оголосив Трюдо. 

Також Канада направить своїх інструкторів і техніків для навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

"Також ми надсилаємо інструкторів щодо винищувачів F-16, для навчання пілотів і техніків, щоб українці могли максимально ефективно використовувати подаровані літаки", – додав прем'єр Канади.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, сьогодні в Оттаві відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Лідери провели переговори віч-на-віч та у розширеному форматі.

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо обговорили оборонні потреби України, подальшу фінансову та гуманітарну підтримку нашої держави, а також розширення можливостей для економічної та інвестиційної співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: