fbpx
Сьогодні
10:59 20 Вер 2023

У Єврокомісії запропонували продовжити тимчасовий захист українських біженців до 2025 року

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Тимчасовий захист для українців в Європейському Союзі до 3 березня 2025 року запропонувала продовжити Європейська комісія.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

"Комісія вважає, що причини для тимчасового захисту залишаються, і тому його слід продовжити як необхідну відповідь на поточну нестабільну ситуацію", зазначили у повідомленні.

Після цього пропозицію Європейської комісії має схвалити Європейська рада.

Як відомо, Директиву ЄС про тимчасовий захист активували, щоб прийняти мільйони біженців з України. Вона мала діяти до березня 2024 року.

Своєю чергою, речник уряду Пьотр Мюллер заявив, що Польща, ймовірно, скоротить фінансову підтримку українців, які втекли від агресії РФ проти України.

З його слів, підтримка біженців, яка містить відмову від вимог щодо проживання та надання дозволу на роботу, вільний доступ до шкіл, медичної допомоги та пільг на сім'ю, не буде продовжена у 2024 році.

"Ці правила просто втратять чинність наступного року. Я думаю, що значною мірою ці правила не будуть продовжені", – зазначив Мюллер.

Окрім того, президент Польщі Анджей Дуда порівняв Україну з потопаючим, який хапається за все і може потягнути за собою на глибину інших.

Як підкреслив польський лідер, Україна, яка перебуває під ударом росії, "хапається за все, що може". Проте Польща, хоч і підтримує Україну, повинна діяти у власних інтересах.

Нагадаємо, що за перше півріччя 2023 року кількість українських біженців за кордоном зросла на 300-500 тисяч осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: