fbpx
Сьогодні
22:27 15 Вер 2023

В Україні з’явився застосунок "Аркуші" з легальною бібліотекою української поезії: навіщо це рішення

Для поціновувачів української поезії створили застосунок «Аркуші», який містить понад 4000 віршів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись AIN.UA.

У чому проблема?

Сьогодні Україна переживає дуже важкі часи, буквально щохвилини виборюючи своє право на існування. До того ж інтерес до всього українського все більше зростає у суспільстві. Чинне місце належить й українській літературі. Але не завжди є можливість зайти у книгарню чи бібліотеку. Та почитати вірш улюбленого автора або можливо й відкрити щось новеньке у час інформаційних технологій – не є проблемою.

Яке рішення?

В Україні запустили мобільний додаток "Аркуші з легальною бібліотекою української поезії, яку можна читати на смартфоні.

«Аркуші» — це віртуальна бібліотека з тисячами віршів відомих і маловідомих українських поетів. Але поки він доступний тільки для iOS та у найближчих планах розробників – створити версію й для Android.

В Україні з'явився застосунок «Аркуші»

Як це працює?

У застосунку можна знайти поезію класиків на кшталт Тараса Шевченка, Лесі Українки, Степана Руданського, а також твори більш сучасних поетів Остапа Сливинського, Олени Павлової, Мирослава Лаюка, і поетів нової генерації Ірини Сажинської, Надії Глушкової, Павла Щепана. Каталог поділений за алфавітом і містить 79 колекцій вірші.

У кожній колекції застосунку є невелике біо про автора/авторку. Улюблені вірші чи улюблених поетів можна відмічати сердечком і формувати свої колекції. Поезією також можна ділитись у соцмережах.

В Україні з'явився застосунок «Аркуші»

Крім того, у застосунку є генератор випадкових віршів, що дозволяє користувачам знаходити щоразу щось нове. До речі автори проєкту розповіли, що це є одна з найулюбленіших функцій користувачів.

Деякі люди навіть використовують цю функцію як передбачення на щодень», — розповідають автори проекту.

Над дизайном додатку працював Ілля Стріхар з агентства Overspace, а розробкою займався Бен Готтліб.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: