fbpx
Сьогодні
15:56 12 Вер 2023

Рішення для перемоги: Нова пошта запустила реєстрацію на "Найдовший у світі марафон", який об’єднає весь світ у підтримці українських героїв

English version here

Нова пошта запустила реєстрацію на благодійний забіг "Найдовший у світі марафон" заради підтримки тих, хто понад 9 років захищає, рятує, лікує і наближає перемогу України.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Мільйони людей відстоюють свободу України кожного дня понад 9 років — так довго не триває жоден спортивний забіг у світі. Мета проєкту — нагадати світовій аудиторії про силу українців та об'єднати людей з усього світу для подяки та підтримки тих, хто наближає перемогу України.

Яке рішення?

29 жовтня Нова пошта проведе забіг під назвою "Найдовший у світі марафон". Кожен учасник зможе пробігти дистанцію в Києві або в будь-якій точці планети за свого героя чи героїню та присвятити їм медаль.

Кожен, хто зареєструється на забіг, отримає стартовий номер із фактом про війну в Україні й місцем для присвяти, а також листівки зі світлинами Костянтина та Влади Ліберових

Відмітимо, що світлини українських фотографів Ліберових з місць бойових дій увійшли до рейтингу Top 100 Photos of 2022 by Time та регулярно публікуються у світових ЗМІ, серед яких Washington Post, CNN та інші.

Учасники також отримають медаль:

  • одна її сторона присвячена всім, хто, ризикуючи власним життям, наближає перемогу України,
  • друга сторона динамічна та візуалізує рух марафонця, який, як і Україна, ніколи не зупиняється.

Візуальний концепт медалі розробив український дизайнер зі світовим імʼям Юрко Гуцуляк.

"Ми порівнюємо шлях України до перемоги з марафоном, адже марафон ― це дистанція, що вимагає витривалості, стійкості й сили. Саме це демонструють наші військові, лікарі, рятувальники, волонтери — усі витривалі марафонці, які не зупиняються ні на мить заради кожного з нас", — говорить Інна Поперешнюк, співзасновниця Нової пошти, учасниця та організаторка марафонів.

Учасниками кампанії "Найдовшого у світі марафону" стали:

  • військові Сухопутних військ ЗСУ Андрій та Надія,
  • військовослужбовець "Ліон", який відновлюється після поранення у Національному реабілітаційному центрі "Незламні",
  • старша медична сестра відділення анестезіології НДСЛ "Охматдит" Ольга Демидова,
  • працівники Фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим" ― ветеран російсько-української війни Андрій Нагорний та воєнний кореспондент Максим Лиманський.

Як це працює?

Замість реєстраційних внесків для участі в забігу організатори пропонують зробити донат на збір "Запакуй небо ― прокачай ППО" від Нової пошти та фонду "Повернись живим".

Щоб приєднатися до "Найдовшого у світі марафону", необхідно:

  • зареєструватися на сайті worldslongestmarathon.org;
  • зробити внесок на збір Нової пошти та фонду «Повернись живим» для підсилення протиповітряної оборони України;
  • отримати стартовий номер, на якому вказати імʼя того, кому присвячуєте свій забіг;
  • 29 жовтня пробігти дистанцію в Києві або в будь-якій точці планети;
  • опублікувати фото або відео в соцмережах з хештегом #worldslongestmarathon і позначити сторінку @worldslongestmarathon.

Кількість стартових наборів обмежена: їх отримають перші 10 000 учасників. Нова пошта власним коштом доставить набір по Україні та світу, а учасники, які бігтимуть дистанцію у Києві, отримають набір за день до забігу на локації "Найдовшого у світі марафону" ― на ВДНГ.

"Боротьба за свободу України — це однозначно марафон, а не спринт. Я зрозумів це ще у 2015 році під час служби, — говорить Андрій Нагорний. — Зараз протистояння ворогу продовжується, тому потреба підтримувати Сили оборони тільки зростає. Єдиний спосіб подякувати всім, хто наближає перемогу, — не бути байдужими, памʼятати про їхню роботу й підтримувати донатами".

Нагадаємо, що майже 110 000 грн на безпілотники та автомобіль для військових: в Ладижині пройшов благодійний забіг.

Окрім того, українська зернова асоціація (УЗА) створила міжнародний благодійний фонд. Він покликаний допомогти українським аграріям розмінувати свої поля та мати змогу знову сіяти й вирощувати зерно.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: