fbpx
Сьогодні
22:36 12 Вер 2023

Міненерго заявило, що в жодному регіоні не планується відключень світла з 1 жовтня

Міністерство енергетики заперечило повідомлення про можливі відключення електроенергії з 1 жовтня.

Про це йдеться в повідомленні відомства від 12 вересня, пише Рубрика.

"В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об'єктах енергетики. Завдяки цим зусиллям енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів. У денні години спостерігається профіцит потужностей. А тому застосування відключень з 1 жовтня у будь-якому з регіонів країни не планується", – йдеться у повідомленні.

Однак у міністерстві зазначають, що відключення споживачів можливі у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону.

"Враховуючи, що торік у деяких регіонах виникали ситуації із несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, операторами системи розподілу були розроблені та заздалегідь опубліковані графіки можливих відключень, які можуть бути застосовані ВИКЛЮЧНО у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання", – інформує Міненерго.

На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: