fbpx
Сьогодні
Фото 10:58 12 Вер 2023

Екорішення: у Києві волонтери прибрали від сміття парк "Голосіївський"

Фото: Фото: Національний природний парк Голосіївський

У столиці в Нацпарку "Голосіївський" молодь провела масштабну толоку.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Засмічення парку, незаконне встановлення МАФів, вирубка цінних порід дерев – це неповний перелік порушень, які відбуваються в НПП "Голосіївський".

Фото: Фото: Національний природний парк Голосіївський

Яке рішення?

У рамках щорічних заходів з благоустрою, як завжди, восени студенти, волонтери та місцеві жителі допомагають прибирати територію Національного природного парку Голосіївський.

Як це працює?

Як розповіли на фейсбук-сторінці НПП "Голосіївський", до прибирання долучились небайдужі: волонтери, студенти та організація Let's do it, Ukraine.

Фото: Фото: Національний природний парк Голосіївський

Завдяки ним було зібрано майже півтони сміття поблизу Китаївського монастиря та 27 сміттєвих пакетів побутового сміття з берегів каскаду Китаївських ставків.

"Зібрали чимало побутових відходів, але це ще не все! Серед іншого, з лісу дістали 4 холодильники, які безвідповідальні громадяни вирішили просто викинути у довкілля. Але ж ліс — не смітник!", — наголошують у парку і запрошують киян долучатися до наступних прибирань.

Фото: Фото: Національний природний парк Голосіївський

Фото: Фото: Національний природний парк Голосіївський

Нагадаємо, 16 вересня Всесвітній день прибирання. У цей день разом прибиратимуть 70 мільйонів учасників у 191 країні Світу.

Основна мета — формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об'єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Довідка

Національний природний парк "Голосіївський"- це територія, що сягає майже 11 тисяч гектарів і займає приблизно десяту частину площі Києва. Його створили відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка від 27 серпня 2007 року.

У парку ростуть 650 видів вищих судинних рослин, 118 видів мохоподібних і понад 60 видів афілофороїдних грибів. Із судинних рослин, що зростають на території парку, 5 – занесені до Додатку І Бернської конвенції, 1 –  до Європейського Червоного списку, 24 – до Червоної книги України і 29 видів є регіонально рідкісними.

Також там знайшли собі домівку 31 вид наземних молюсків, 190 видів комах і 181 вид хребетних тварин (з них кісткових риб – 21, земноводних – 10, плазунів – 6 видів, птахів – 100, ссавців – 44 види). 9 видів занесені до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи (МСОП) (відповідно 4 хребетних та 5 безхребетних); 13 видів – до Європейського Червоного списку (відповідно 4 та 9); 35 видів – до Червоної книги України (20 хребетних та 15 безхребетних); 11 видів (хребетних) – до Переліку видів тварин, що охороняються на території міста Києва.

Нагадаємо, у Києві в Дніпровському районі висадили найбільший квітник-панно Лівобережжя.

До того ж у столиці на Майдані Незалежності представники іноземних організацій висадили символічну Алею міжнародної підтримки України.

Окрім того, у Києві в Дарницькому районі розпочинається будівництво першої черги парку "Срібний Кіл".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: