fbpx
Сьогодні
10:40 11 Вер 2023

росія має наміри призвати до армії ще 420 тисяч контрактників, - британська розвідка

російська федерація планує набрати до армії 420 тисяч контрактників до кінця цього року, що вплине на робочу силу в різних невійськових галузях.

Про це в соцмережі Х (колишній Twitter) повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, інформує Рубрика.

3 вересня 2023 року заступник голови Ради безпеки росії дмитро медведєв заявив, що наразі набрано 280 тисяч осіб. Ці цифри неможливо перевірити незалежним чином, зазначає британська розвідка.

Як наголошується у зведенні, призов до армії в росії продовжує негативно впливати на робочу силу в промисловості. Інститут економічної політики імені Єгора Гайдара виявив, що дефіцит працівників у промисловості росії досяг нового максимуму в 42% у липні 2023 року, що на 7% більше, ніж у квітні 2023 року.

На відміну від призову в інших галузях, в ІТ-секторі росія вжила заходів для збереження робочої сили. Це, ймовірно, підкреслює особливо гострий дефіцит у секторі після того, як близько 100 тисяч ІТ-працівників покинули росію у 2022 році. Це дорівнює 10% робочої сили ІТ-сектору. 4 вересня 2023 року президент путін підписав указ про збільшення призовного віку для ІТ-спеціалістів з 27 до 30 років.

Це свідчить про те, що мобілізація та призов до армії в росії посилили дефіцит робочої сили в невійськових сферах. Напередодні президентських виборів у росії, запланованих на березень 2024 року, російська влада, ймовірно, намагатиметься уникнути подальших непопулярних мобілізацій.

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштабу, у зв'язку із катастрофічними втратами очікується, що найближчим часом у рф та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що в регіонах росії почали формувати так звану тероборону, оскільки на росії почали відчувати брак професійних військових.

Також розвідка Британії повідомляла, що росія вербує мігрантів на війну в Україну, щоб уникнути внутрішньої відкритої мобілізації.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: