fbpx
Сьогодні
Фото 21:37 08 Вер 2023

В Україні правоохоронці виявили 80 російських катівень

English version here

Фото: YIGAL LEVIN

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час зустрічі зі спеціальною доповідачкою ООН з питань тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження чи покарання, Еліс Джіл Едвардс заявила, що поліцейські виявили в Україні 80 російських катівень та місць несвободи.

Про це інформує пресслужба МВС, пише Рубрика.

"Велика частина українських територій окупована. Однак на деокупованих територіях виявлені місця несвободи, катівні, де незаконно утримували та катували цивільне населення. Поліцейські вже виявили 80 таких місць – на території Харківської, Запорізької, Херсонської, Київської та Сумської областей", – сказала Павліченко.

Фото: МВС

За її словами, нещодавно слідчі виявили на території Бучі ще одну катівню, де у період 3-7 березня 2022 року російські військові незаконно утримували 151 особу. Окупанти не давали людям медикаменти, їжу та воду.

"Ми не можемо забувати, що чимало військовослужбовців та рятувальників досі перебувають в полоні. А рідні цих людей не мають належного доступу до інформації стосовно їх утримання. У російській неволі перебувають і цивільні. Фактично вони є заручниками. Усі ці питання потребують особливої уваги міжнародного співтовариства!" – зазначила Павліченко.

Заступниця міністра поінформувала, що слідчими Національної поліції відкрито понад 80 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів військових росії на території України.

Фото: МВС

Серед викликів, з якими стикаються правоохоронці під час розслідування, Павліченко назвала відсутність доступу до окупованих територій, брак необхідного обладнання для проведення досліджень та велику кількість воєнних злочинів.

Правозахисники починаючи з 2014 року зафіксували понад 50 тисяч міжнародних злочинів рф.

Нагадаємо, 23 березня, в будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі було підписано угоду про відкриття в Україні представництва Міжнародного кримінального суду.

Також повідомлялось, що в Україні створили книжку, яка важить 50 кілограмів, де зібрані воєнні злочини росії в Україні, зокрема там мова йде і про депортацію українських дітей. Її вже представили для різних європейських інституцій.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: