fbpx
Сьогодні
Відео 21:16 08 Вер 2023

Президент назвав три напрямки санкцій проти росії, над якими працює Україна

Україна має три пріоритетні напрямки щодо санкцій, які мають буди запроваджені щодо російської федерації.

Як повідомляє Рубрика, про це у своєму вечірньому зверненні до українців розповів президент Володимир Зеленський.

Президент розповів, що сьогодні дуже активний день, багато міжнародної комунікації – Україну мають чути у світі, мають розуміти.

"Саміт Ялтинської європейської стратегії – різні зустрічі, інтерв'ю.

Зустріч з учасниками нашої санкційної групи, яка працює під керівництвом Андрія Єрмака та Майкла Макфола. Звіт про те, чого вже досягнуто в роботі з нашими партнерами заради санкцій проти росії. Орієнтири на найближчий час", –  повідомив Зеленський.

"Зараз бачимо надто довгу санкційну паузу з боку партнерів. І надто активні спроби Росії обійти санкції. Дуже важливо додати рішень вільного світу, який повинен захищати себе. І захистити", – додав президент.

Він зауважив, що Україна має три пріоритети:

  • подальші санкції проти енергосектору росії,
  • реальні обмеження постачання терористам чипів,
  • загалом мікроелектроніки та подальше блокування російського фінансового сектору.

Цей санкційний наступ світу має відновитися.

Зеленський повідомив, що напередодні Дня спорту зустрівся зі спільнотою наших спортсменів. Тих, хто приносить шану світу для України, заслуговує оплески на аренах для нашого прапора.

"Провів сьогодні й важливу підготовчу нараду щодо міжнародного заходу, який плануємо на найближчий час – на цей вересень. Деталі – трохи згодом. Готуємо для наших воїнів важливий оборонний пакет," – зауважив глава держави.

Санкції ЄС проти Росії

ЄС запроваджує санкції проти росії за порушення територіальної цілісності України з 2014 року, коли кремль окупував Крим і частини Луганської та Донецької областей.

Обмежувальні заходи значно розширили після того, як 2022 року росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Санкції включають заборону на імпорт російської нафти, відключення низки банків рф від системи SWIFT, а також велику кількість експортних обмежень.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну ЄС запровадив 11 пакетів санкцій.

Нещодавно Європейський союз продовжив економічні санкції проти росії, які були введені у відповідь на агресію в Україні. Вони будуть діяти ще щонайменше шість місяців.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: