fbpx
Сьогодні
11:16 06 Вер 2023

Зеленський провів чергову ставку: говорили про підготовку енергосистеми до зими

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому обговорювали підготовку енергетичної системи до зими.

Про це Глава держави написав у своєму Телеграмі.

Як повідомив український лідер, було заслухано доповіді:

  • Прем'єр-міністра Шмигаля,
  • віце-прем'єра Кубракова,
  • усього енергетичного сектору,
  • Держспецзв'язку,
  • Генштабу,
  • обласних військових адміністрацій.

Зеленський наголосив, що розглядали комплексний план захисту об'єктів критичної інфраструктури від усього, що може вигадати країна-терорист.

"Ще є над чим працювати. Усі учасники процесу отримали конкретні завдання із конкретними термінами виконання. До цієї теми буде особлива увага", резюмував Президент.

Що відомо про енергетичну систему України

Нагадаємо, починаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що українська енергосистема вийшла із зими зруйнованою на 40–50%, однак до кінця травня було відновлено функціонал 70% пошкоджених об'єктів.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголошував, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об'єкти.

Адже, відновлення енергетичної системи триває й досі. Фахівці очікують, що новий сезон буде складнішим за попереднім, бо енергетика не буде відновлена повністю.

Також, за висновками британської розвідки, швидше за все, цієї зими, удари росії по енергетичній інфраструктурі України продовжаться. Однак Україна довела спроможність пройти складний період.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: