fbpx
Сьогодні
12:28 01 Вер 2023

У Києві поліція отримала інформацію про замінування всіх середніх столичних шкіл

Столична поліція отримала інформацію щодо замінування усіх середніх шкіл у Києві.

Про це у Телеграмі повідомила Київська міська військова адміністрація, пише Рубрика.

"Столична поліція отримала інформацію щодо замінування усіх середніх шкіл, розташованих у Києві. Працівники поліції відпрацьовують власними силами, підрозділи ДСНС будуть залучатися у разі необхідності", – йдеться в повідомленні.

Щодо евакуації дітей та вчителів з приміщень рішення прийматиметься додатково адміністрацією навчальних закладів та поліцією.

"Зберігайте спокій та слідкуйте за оновленням інформації", – закликали у КМВА.

Довідка

Зауважимо, що батьки 240 тисяч київських школярів погодились на навчання своїх дітей в очному форматі з 1 вересня 2023 року.

240 тисяч – це в 2,5 рази більше, ніж минулого року, коли лише 94 тисячі батьків вирішили відправити дітей на офлайн-навчання. Це говорить про велику довіру до того, що робить влада столиці, про те, що ми все правильно робимо в плані навчання та захисту дітей", – повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, цьогоріч основну увагу міська влада приділила ремонтам та модернізації укриттів заради приведення їх до необхідного стану відповідно до вимог та збільшення кількості місць.

На сьогоднішній день у Києві 417 шкіл із 420 мають укриття, в яких вдалося забезпечити майже 190 тисяч місць.

"Тобто в тих школах, де охочих навчатися більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання. Зокрема можливе використання такого механізму як друга зміна або перемінне офлайн/онлайн-навчання, проте – винятково для учнів старших класів", – зауважив заступник голови КМДА.

Як наголосив Мондриївський, "початкова школа буде навчатись винятково офлайн, бо це й інше засвоєння матеріалу, й можливість обом батькам працювати на своїй основній роботі".

У КМДА також зазначили, що цього року заклади освіти столиці зберегли всі можливі формати навчання, забезпечивши безперервний освітній процес і для тих дітей, які знаходяться за межами столиці та не мають змоги доєднатись до очного процесу.

Нагадаємо, з 1 вересня у школах України діятимуть три формати навчання. В кожній області свій – в залежності від безпекової ситуації. Також з'явиться нова форма навчання у дистанційних школах.

Проте міністерство освіти і науки України вважає пріоритетом безпеку учасників навчального процесу. Тож повернення до очного навчання буде залежати від регіону.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: