fbpx
Сьогодні
Відео 09:56 30 Сер 2023

Влучили у літаки Іл-76 і не тільки: у російському Пскові безпілотники атакували аеродром

English version here

Фото: З відкритих джерел

У ніч на 30 серпня у Пскові російської федерації внаслідок атаки безпілотників на військовому аеродромі сталося пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Про це пишуть губернатор Псковської області Михаіл Вєдєрніков, пропагандистське росзмі ТАСС із посиланням на екстрені служби, Телеграм-канал Mash, Baza.

Ключовою метою для БПЛА у Пскові став місцевий аеропорт, який використовується як цивільною, так і військовою авіацією.

Спочатку чиновник області повідомив, що "міноборони у Псковському аеропорту відбиває атаку безпілотників".

"З початку інциденту особисто перебуваю на місці. За попередньою інформацією жертв немає. Масштаб руйнувань уточнюється", – заявив губернатор.

За даними росзмі, внаслідок атаки БпЛА пошкоджені чотири літаки Іл-76 в Пскові на військовому аеродромі.

На супутникових знімках аеродрому видно, що повітряні судна раніше були розставлені щільно і без укриттів, тому неозвучені втрати в техніці можуть бути більшими.

За даними Baza, аеродром атакували понад 10 БпЛА. За попередніми даними, внаслідок вибухів 2 літаки отримали пошкодження.

Незабаром після атаки навколо аеропорту було введено план "Едельвейс", який передбачає збирання особового складу МВС.

Після атаки війська рф почали забирати з аеропорту транспортні літаки, що вціліли. Аеродром за ніч залишили щонайменше п'ять повітряних суден.

ASTRA пише, що пожежа також почалася в районі військової частини 64044. Це місце розташування 2-ї бригади спецназу ГРУ у Проміжницях, яка брала участь у вторгненні в Україну.

Пізніше з'явилося відео, як палає літак на аеродромі.

Як писала Рубрика, через атаку безпілотників на аеродром "Сольци" у Новгородській області 19 серпня щонайменше один російський бомбардувальник Ту-22М3 міг бути знищений.

Нагадаємо, що 21 серпня, в російському Ростові пролунали гучні вибухи. Місцеві ЗМІ вигадали нібито "збиття трьох ракет С-200". Про "роботу" ППО повідомляли і в Калузької області.

Що відомо про вибухи в рф?

Нагадаємо, останніми тижнями у різних містах та областях рф почастішали вибухи. Зокрема, росіяни почали частіше скаржитися на "атаки дронів".

Так, наприклад, 19 серпня у рф заявили про атаку на військовий аеродром у Новгородській області.

Перед цим, 18 серпня,столицю росії знову атакував безпілотник, вибух прогримів у районі бізнес-центру "Москва-Сіті", пошкоджено будівлю "Експоцентру". 

Раніше, 14 серпня, у російській Бєлгородській області пролунав гучний вибух. При цьому російська влада заявляє про нібито роботу ППО. 13 серпня у Бєлгороді також повідомили про нібито атаку дрона. У місті частково постраждав житловий будинок. А 12 серпня жителі двох населених пунктів Бєлгородської області чули вибухи та автоматні черги.

Нагадаємо також, що в ніч на 30 липня сталася одна з найбільших атак у москві. Невідомі безпілотники вдарили по діловому центру російської столиці – "Москва-сіті". Дрони влучили у так звану "урядову вежу", там розташовані офіси відразу трьох російських міністерств: Мінекономрозвитку, Мінпромторг, Мінкомзв'язку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: