fbpx
Сьогодні
12:36 30 Сер 2023

"Дотиснути" Кліщіївку: Сирський побував на передньому краї та поставив нову задачу перед бійцями

Фото: Скріншот з Телеграм

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав захисників на передньому краї бойових дій та поставив задачу "дотиснути" населений пункт Кліщіївка на Бахмутському напрямку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram керманича Сухопутних військ.

Як зазначають, Сирський разом з командирами 80 ОДШБр, 3 ОШБр, 5 ОШБр, бригада "Лють", 68 ОЄБр. спланували подальші дії та обговорили розв'язання проблемних питань.

"Зараз ви (захисники – ред.), як завжди, на вістрі удару, на вістрі бойових дій. Ви знаєте, що в нас є цей (населений) пункт Кліщіївка, який треба дотиснути. І тут без перебільшення виключно ваша роль, ваша відвага, ваша мужність, ваші навички. І я не знаю нікого іншого, хто може виконати ці завдання", наголосив головнокомандувач.

Також командувач нагородив найкращих бійців.

"Пишаюся тим, що випала честь командувати такими героями, впевнений в нашій перемозі. Дякую за службу кожному", – підкреслив він.

Нагадаємо, за даним Генштабу ЗСУ, на Бахмутському напрямку захисники продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Як зазначала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, окупаційні війська опинилися у пастці й не можуть вийти з Бахмута.

"Ми вже й так вийшли на багато панівних висот, і, власне, окупанти там у пастці, бо вони з Бахмута вийти не можуть і повноцінно по самому місту просуватися теж не можуть", – уточнила заступник міністра оборони.

Окрім того, в ISW вважають, що оскільки у російської федерації не вистачає достатньої кількості піхоти, то "майже напевно" окупанти не зможуть відновити "широкомасштабні наступальні операції.

Також, як вважають у британській розвідці, росія, щоб компенсувати значну кількість відмов воювати серед військових армії рф, масово залучає нових людей без належної підготовки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: