fbpx
Сьогодні
17:56 29 Сер 2023

Фонд імені Євгена Олефіренка збирає кошти на меморіальну стипендію

Фонд імені Євгена Олефіренка, випускника Національного університету «Києво-Могилянська академія», збирає кошти на "Меморіальну стипендію імені Євгена Олефіренка".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на допис у фейсбуці викладачки Києво-Могилянської академії Ольга Гнатюк.

"Дорогі Друзі і Знайомі, дорогі випускники спільної програми Варшавського університету і Могилянки! У липні минулого року загинув під Бахмутом випускник нашої Кафедри історії Києво-Могилянської академії Євген Оліференко. Вражені цією непоправною втратою, ми заснували в памʼять Євгена стипендію його імені. Якщо минулого року ми легко зібрали кошти, то цього року ми стали перед викликом, бо не тільки наші ресурси вичерпуються, а й загалом усіх небайдужих людей", – написала Олександра Гнатюк.

На зібрані кошти планують оплатити навчання студента,  який вступить на магістерську програму "Історія" до НаУКМА.

Євген Олефіренко — колишній студент, випускник КМА бакалаврської програми з історії 2010 року: винахідливий, веселий і завжди принциповий. Після початку повномасштабного вторгнення він мобілізувався до 206-го київського батальйону територіальної оборони, був командиром взводу Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна. Хлопець воював під Миколаєвом, був гранатометником і мінометником, навчав іноземних добровольців. Його підрозділ захищав Лисичанськ на Луганщині. Могилянець зумів вивести свій взвод з напівоточеного міста неушкодженим. Євген Олефіренко загинув під Бахмутом 7 липня 2022 року.

Здійснити переказ можна за посиланням або за реквізитами:

Реєстраційний номер отримувача: ЄДРПОУ 20072119

Призначення платежу: БЛАГОДІЙНИЙ ВНЕСОК У ФОНД ІМЕНІ Є. ОЛЕФІРЕНКА
Міжнародний Благодійний Фонд відродження Києво-Могилянської Академії
П/Р UA823052990000026009045024658

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: