fbpx
Сьогодні
15:37 19 Сер 2023

путін, вирішивши розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, "майже в усьому помилявся", – Боррель

English version here

Високий представник ЄС з зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що Росія це «економічний карлик» та «бензоколонка»

Про це Боррель сказав у інтерв'ю El Pais.

За словами представника ЄС, Путін, вирішивши розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, "майже в усьому помилявся" – зокрема у здатності контролювати країни Євроспільноти через енергетичну залежність.

"Путін збирається пожертвувати своїм народом та своєю армією заради свого особистого та політичного виживання, і саме тому так важко вести перемовини про мир", – зазначив Боррель.

Боррель позитивно оцінює переговори щодо української Формули миру, які відбулись у Саудівській Аравії, відзначивши участь у них Китаю.

"Хоча Китай ніколи не скаже прямо, що він зменшує свою підтримку Росії або сприяє її явній поразці, Пекін зовсім не влаштовує теперішня ситуація. Щонайменше – згадками про ядерну зброю", – сказав європейський дипломат.

Коментуючи політику ЄС щодо Китаю, Боррель зауважив, що неможливо порівнювати КНР та Москву.

"Китай – реальний геополітичний актор, тоді як РФ – економічний карлик, бензоколонка, власник якої має атомну бомбу", – заявив високий представник ЄС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: