fbpx
Сьогодні
13:59 17 Сер 2023

Легендарна бригада "Азов" відновила виконання завдань на фронті

Фото: t.me/azov_media

Бригада спеціального призначення "Азов" вже відновила свої сили та вже виконує бойові завдання на Луганщині.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заступника директора департаменту планування застосування ГУ Нацгвардії полковник Миколу Уршаловича на брифінгу.

"Легендарна бригада спеціального призначення "Азов" відновилася і розпочала виконання бойових завдань в районі Серебрянського лісництва", – сказав він.

Уршалович додав, що воїни "Азову" надійно утримують займані рубежі та завдають противнику нищівних втрат у живій силі та техніці.

Зокрема, 15 серпня артилеристи бригади в районі Серебрянського лісництва знищили мінометний розрахунок та інженерну машину окупантів.

При цьому, як зазначив Уршалович, обидві цілі були вражені прямим влучанням, що вкотре підтверджує високий рівень підготовки особового складу цього підрозділу.

У МВС України уточнили, що "Азов" відновився і розпочав виконання бойових завдань в районі Серебрянського лісництва. Воїни завдають ворогу нищівних втрат у живій силі та техніці. Зокрема:

  • на Бердянському напрямку протягом тижня мінометники 2-ї Галицької бригади, а також 31-ї бригади та 32-го полку Нацгвардії забезпечили підтримку Сил оборони. В результаті штурмові групи Збройних Сил звільнили Урожайне Донецької області. Підрозділи Національної гвардії провели зачистку та розмінування населеного пункту, закріпилися на зайнятих рубежах.
  • на Мелітопольському напрямку підрозділи бригад Гвардії наступу "Спартан" та "Червона калина2 продовжують розвивати успіх у складі ударних угруповань Сил оборони. Підрозділи бригади "Кара-Даг" покращили своє тактичне положення, а також «затрофеїли» російський танк Т-72.
  • на Сіверському та Бахмутському напрямках противник продовжує здійснювати потужне вогневе ураження. Попри це, воїни бригади "Рубіж» стійко утримують оборону та відбивають наступальні дії противника. На цьому ж напрямку операторами ударних дронів одного з підрозділів спеціального призначення Національної гвардії було знищено САУ 2С7 «Піон».
  • на Куп'янському напрямку вчора ввечері ворожа ДРГ намагалася провести розмінування переднього краю однієї з позицій 32-го полку для подальшого наступу. Противник зазнав втрат – до 10 осіб особового складу.

Довідка про бійців "Азову"

Бригада "Азов" — військове формування Національної гвардії України, який був створений 5 травня 2014 року у м. Бердянську, як і інші батальйони патрульної служби міліції особливого призначення МВС.

Маріуполь торік опинився у блокаді російських військ. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За тодішніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів.

На завод "Азовсталь", який захищали українські бійці, 4 травня 2022 року прорвалися росіяни. Між окупантами та українськими захисниками тривали бої.

Відтак 17 травня у Генштабі ЗСУ повідомили, що вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на "Азовсталі" зберегти життя особового складу — бійці потрапили в полон росіян.

Як повідомляла Рубрика, пізніше Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей.

200 українських військових обміняли на кума путіна Віктора Медведчука, який "вже дав усі можливі свідчення слідству".

5 командирів з "Азовсталі" обміняли на 55 російських військових, які "не мають для нас жодного інтересу". Звільнені командири наразі перебувають у Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана. Там вони залишаться до кінця війни.

Проте 8 липня із Туреччини в України повернулися командир "Азова" Денис Прокопенко "Редіс", його заступник Святослав Паламар "Калина", в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський "Волина", старший офіцер "Азова" Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

У середині липня Денис Прокопенко оголосив про повернення на службу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: