fbpx
Сьогодні
13:52 22 Вер 2022

На Медведчука вдалося обміняти Україні нацгвардійців, полісменів, прикордонників, морпіхів

Фото: ДПСУ

Серед визволених з російського полону захисників Маріуполя – 9 прикордонників, 9 поліцейських, спрівробітник СБУ, 118 нацгвардійців та морські піхотинці

Про це повідомляють пресслужби НГУ, ДПСУ, поліції, СБУ.

У Нацгвардії зазначили, що наразі відбувся найбільший обмін з 24 лютого. Це велика заслуга багатьох людей, які приймали участь у перемовинах по обміну.

Серед 118 гвардійців, які повернулися із полону, зокрема, командування 12 бригади оперативного призначення Національної гвардії України та окремого загону спеціального призначення "Азов", додали у пресслужбі НГУ.

"Це чергова перемога для нашої держави, для всіх українців і родин, які чекали своїх близьких.

Ми і надалі будемо робити все можливе аби повернути з російського полону кожного нашого воїна, кожного хто боровся за Україну,"зазначив "Це чергова перемога для нашої держави, для всіх українців і родин, які чекали своїх близьких.

Ми і надалі будемо робити все можливе аби повернути з російського полону кожного нашого воїна, кожного хто боровся за Україну,"- зазначив командувач Національної гвардії Юрій Лебідь.

У поліції Донеччини наголосили, що звільнили 9 правохоронців:

  • керівник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін,
  • кордівець Андрій Лакоза,
  • оперативники поліції Донеччини Святослав Єрмонов, Олександр Родолес, Олександр Тосхопоран, Володимир Траханков, Сергій Хохлов, Андрій Шумаков,
  • керівник сектору управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Олександр Скумін.
Донецька поліція, звільнення полонених

Фото: Національна поліція України

звільнення полонених

Фото: Національна поліція України

Серед звільнених прикордонників – начальник Донецького прикордонного загону Валерій Падитель, а також офіцери цього загону та один штаб-сержант, додали у ДПСУ.

Служба безпеки України повідомляє про звільнення свого співробітника з позивним "Бурий".

"Сьогодні ми повернули співробітника Служби безпеки України, який до останньої хвилини пліч-о-пліч з "Редісом" боронив "Азовсталь".

Перед тим як потрапити до ворожого полону, він встиг з дотриманням вимог конспірації передати нам свої шеврони.

Для мене велика честь: особисто повернути ці шеврони, як символ вашого повернення до команди Служби безпеки", привітав бійця т.в.о. голови СБУ Василь Малюк.

Зазначають, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну "Бурий" працював у 2-му управлінні (з дислокацією в Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Він займався протидією незаконним збройним формуванням так званої "ДНР".

В спецслужбі зазначають, що серед захисників "Азовсталі" були й інші співробітники СБУ. Так, після удару бункерної бомби по одному з бункерів заводу зникли безвісти Василь Богач, колега і наставник "Бурого", та Олександр Супрунов, колишній боєць ЦСО "А" СБУ в Донецькій області.

Самого ж "Бурого" у квітні було поранено після танкового обстрілу.

Зазначимо, що це найбільший обмін військовоплоненими віл початку повномасшттабного вторгнення РФ 24 лютого. На звільнених захисників та захисниць чекає тривалий процес реабілітації, адаптації, відновлення та лікування.

Водночас більше 2 тисяч захисників Маріуполя залишаються в російському полоні.

Нагадаємо, що 21 вересня керівників "Азову" командира Дениса Прокопенка "Редіса" та його заступника Святослава Паламара "Калину", які мужньо захищали "Азовсталь", вдалося звільнили з російського полону.

Як повідомляла Рубрика, 215 українських захисників вдалося звільнити під час обміну 21 вересня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: