fbpx
Сьогодні
08:32 17 Тра 2022

Герої потрібні Україні живими: Зеленський про порятунок з "Азовсталі"

English version here

Фото: ОПУ

Завдяки військовим та переговорній групі МКЧХ та ООН Україна намагається врятувати військових з "Азовсталі"

Президент Володимир Зеленський розповів про цей процес у відеозверненні.

Президент зазначив, що 221 військових вивезли на окуповану територію для подальшого обміну, 53 тяжкопоранених вивезли у лікарню на території ОРДО.

"Непростий день. Але і цей день, як і всі інші, спрямований на те, щоб уберегти нашу країну й наших людей. Завдяки діям українських військових – ЗСУ, розвідки, а також переговорної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста й ООН маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців.

Хочу підкреслити: українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип. Думаю, що ці слова зрозуміє кожна адекватна людина", наголосив Зеленський.

Президент додав, що операція з порятунку оборонців Маріуполя розпочата українськими військовими, розвідниками.

"Щоб повернути хлопців додому, робота продовжується, і ця робота потребує делікатності. І часу", підкреслив Глава країни.

Зеленський додав, що Україна зберігає максимальну дипломатичну активність і на інших напрямках в інтересах країни.

Як повідомляла Рубрика, 16 травня  з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими.

Раніше у полку "Азов" заявили, що захисники Маріуполя виконали наказ, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе та дали змогу українській армії перегрупуватися.

Зазначається, що жодне озброєння не буде працювати без професійно підготованих військовослужбовців, що робить їх найціннішим елементом армії.

"Задля збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування та сподівається на підтримку українського народу", повідомляє полк "Азов".

Нагадаємо, що 16 травня російське Міноборони повідомило про досягнення домовленості про вивезення поранених українських військових із заблокованого комбінату "Азовсталь" у Маріуполі на окуповану територію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: