fbpx
Сьогодні
19:25 16 Сер 2023

Швейцарія остаточно приєдналася до обмежень 11-го санкційного пакету ЄС проти росії

English version here

Федеральна рада Швейцарії, сьогодні, 16 серпня, ухвалила рішення запровадити санкції проти Росії відповідно до 11-го пакета обмежень, ухвалених членами Європейського Союзу.

Відповідне рішення оприлюднено на сайті Федеральної ради країни.

"16 серпня федеральна рада ухвалила рішення про введення нових санкцій проти Росії. Це зближує Швейцарію з ЄС, який ухвалив останні заходи в рамках свого одинадцятого пакету санкцій. Нові заходи набувають чинності о 18:00 середи, 16 серпня", – зазначено в повідомленні.

Йдеться, серед іншого, про заборону на експорт товарів подвійного призначення та товарів, що сприяють військово-технічному посиленню Росії, ще 87 компаніям, зокрема компаніям з третіх країн, які постачали такі товари до Росії.

Крім того, розшириться список товарів, на які поширюється заборона на експорт до Росії й транзит через неї, а також заборонятиметься продаж до РФ прав інтелектуальної власності та комерційної таємниці, пов'язаних із підсанкційними товарами.

У фінансовому секторі розширено заборону на продаж цінних паперів, номінованих у швейцарських франках або в офіційній валюті країни-члена ЄС, громадянам і організаціям Росії. Продаж цінних паперів російським громадянам і організаціям тепер заборонений незалежно від валюти.

Швейцарія ще в червні приєдналася до частини санкцій 11-го пакету ЄС, зокрема тоді до санкційного списку було додано понад сто додаткових фізичних та юридичних осіб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: