fbpx
Сьогодні
Фото 21:38 16 Сер 2023

Рішення для перемоги: у Гостомельській громаді на Київщині відновили 900 пошкоджених війною об'єктів

English version here

У Гостомельській громаді Київської області вже відновили 900 об'єктів, з яких 887 — житлового фонду.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

У чому проблема?

За даними ОВА, внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Гостомельській громаді пошкоджень зазнали 3250 об'єктів, зокрема 3166 житлових будівель. Відбудову розпочали одразу після звільнення території від загарбників.

Одним із пошкоджених об'єктів був багатоквартирний житловий будинок у селищі Гостомель за адресою: вул. Свято-Покровська, 73. Там проживали близько 150 людей.

Будівля зазнала значних ушкоджень від влучання боєприпасів, були пошкоджені вікна й фасади. Усередині будинку виникла пожежа.

у Гостомельській громаді відновили 900 пошкоджених війною об'єктів

Яке рішення?

Коштом резервного фонду замінили віконні конструкції та виконали інші будівельні роботи. За кошти місцевого бюджету відремонтували фасади житлового будинку та укріпили залізобетонну конструкцію.

Як це працює?

Наразі у громаді вже відновили 900 об'єктів, з яких 887 належать до житлового фонду. Всі ці об'єкти були пошкоджені після повномасштабного вторгнення Росії в Україну та окупації військами РФ частини регіону.

Зазначимо, що у Макарові Київської області відновили повністю та частково 1721 об'єкт, серед них – 1317 будівель житлового фонду, а в Ірпені на Київщині повністю або частково відновили майже 1 000 об'єктів, зруйнованих внаслідок війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: