fbpx
Сьогодні
16:32 16 Сер 2023

НАЗК запрошує керівників міжнародних компаній, які не припинили роботу в рф, відвідати Україну

English version here

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило листи до компаній, які були внесені до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на веб-сайт НАЗК.

Агентство пропонує керівникам таких компаній відвідати Україну та побачити наслідки російської агресії на власні очі. А також – обговорити вихід бізнесу з росії.

«Якщо хтось вважає, що війна десь далеко, то це не так. Ця війна стосується кожного, а її наслідки відчуває увесь світ. Ми хочемо наочно показати міжнародному бізнесу, куди та на що саме йдуть податки, які він сплачує державі-терористу. Саме тому ми запрошуємо керівництво компаній з переліку спонсорів війни в Україну. Ми готові продемонструвати той жах, який принесла росія на нашу землю і продовжує це робити», — заявив очільник НАЗК Олександр Новіков.

У звернені також зазначається, що НАЗК відкрите для діалогу щодо стратегій компаній з переліку спонсорів війни щодо виходу з росії.

Агентство сподівається почути відповідні публічні заяви компаній щодо засудження російської агресії проти України, побачити корпоративні рішення щодо ділової активності в рф (наприклад, скорочення діяльності або вихід з ринку).

У НАЗК зазначають, що така ініціатива повністю відповідає Керівним принципам ООН щодо підприємницької діяльності та прав людини, яких мають дотримуватися відповідальні підприємства. Згідно з ними, щоб оцінити ризики для прав людини, бізнес-підприємства повинні, серед іншого, брати участь у змістовних консультаціях з потенційно постраждалими групами та іншими відповідними зацікавленими сторонами (Принцип 18).

Агентство нагадає, що перелік міжнародних спонсорів війни на порталі "Війна і санкції" є інструментом, запровадженим НАЗК, з метою спонукання до виходу з росії міжнародних компаній, які продовжують працювати в рф, сплачувати там податки, підтримувати окупаційні війська товарами та послугами (як у випадку з пільговими кредитами банків для російських військових). Все це створює в очах світової спільноти ілюзію "нормальності" співпраці з агресором.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: