fbpx
Сьогодні
Відео, фото 08:30 14 Сер 2023

Нічна атака по Одесі: всі 15 дронів і 8 "Калібрів" були збиті

English version here

Фото: "Суспільне Одеса"

Сьогодні вночі, 14 серпня, російські окупанти тричі атакували Одесу, сили протиповітряної оборони збили 15 ударних БПЛА і 8 ракет типу "Калібр", уламки збитих ракет пошкодили супермаркет і гуртожиток, попередньо постраждали три людини.

Про це передає Рубрика з посиланням на голову Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера та Сили оборони півдня України у Telegram.

російські окупанти цієї ночі знову влаштували повітряну атаку по Україні, і в багатьох областях була оголошена тривога. У Повітряних силах попередили про загрозу ворожих ударів із застосуванням балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Близько 01:10 в Одесі пролунала серія вибухів. Вони тривали періодично до скасування тривоги о 02:30. Як поінформували військові та місцеві чиновники, місто знаходилося під атакою ударних БПЛА та ракет, попередньо "Калібрів", які російські окупанти запускали з Чорного моря.

"Ворог тричі атакував вночі Одещину, застосувавши дві хвилі ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, та 8 ракет морського базування типу "Калібр.

Силами протиповітряної оборони всі атаки були відбиті", – йдеться у повідомленні Сил оборони півдня України.

Уламки збитої ракети

Уламки збитої ракети

Повідомляється, що внаслідок збиття ракет, які ворог спрямував у середмістя Одеси, уламками пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів і супермаркет.

Також вибуховою хвилею понівечено вікна і балкони у кількох будівлях та побито припарковані поруч автомобілі.

Фото: ОК "Південь"

Фото: ОК "Південь"

Зазначається, що на двох об'єктах спалахнув вогонь, над ліквідацією якого працюють пожежники.

Попередньо, за даними Сил оборони півдня, відомо про трьох постраждалих співробітників супермаркету, їм надали медичну допомогу.

"Надійшла інформація про трьох постраждалих внаслідок попередньої атаки російських терористів по Одесі. Людям надається вся необхідна медична допомога", – повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Видання Суспільне повідомило, що внаслідок нічної атаки росіян на Одесу спалахнула пожежа в одному з гіпермаркетів міста.

"Це був найгучніший, прямо страшно стало, подумав, це десь у дворі прилетіло. Я взагалі тільки сюди ходив, мій улюблений магазин, тепер не знаю, куди ходити. Тільки он той, але там теж все повилітало, тож доведеться запаси якось робити", – розповів одесит про російську атаку на місто в коментарі журналістам Суспільного.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак опублікував у Telegram-каналі кадри масштабної пожежі в портовому українському місті.

"Одеса. Удари по цивільних об'єктах, по магазину… Коментарі зайві. Росіяни – божевільні терористи", – написа він.

Як повідомляла Рубрика, окупанти 13 серпня вдарили по Херсонщині з реактивних систем залпового вогню. Постраждали Станіслав та Широка Балка. Кількість жертв у цих двох населених пунктах – сім осіб (п'ять дорослих мешканців, немовля та 12-річний хлопчик), дев'ятеро людей отримали поранення

Пізніше у лікарні Херсонської області помер 12-річний хлопчик, якого звільнили були з-під завалів знищеного окупантами будинку, його ж батьки разом з маленькою сестричкою загинули.

14 серпня оголошено Днем жалоби за загиблими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: