fbpx
Сьогодні
Фото, відео 17:34 14 Сер 2023

На Хмельниччині затримали військового ТЦК, який торгував довідками для ухилянтів

На Хмельниччині поліцейські затримали військового ТЦК, який налагодив схему оформлення фіктивних довідок про непридатність до служби.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Так, вступивши у злочинну змову із лікарями ВЛК, які виносили рішення про придатність чоловіків до служби, фігурант пропонував домовитись про позитивне рішення військової комісії щодо виключення потенційних призовників зі списків військового комісаріату за станом здоровʼя. Також ухилянтам надавалась довідка про непридатність до проходження подальшої служби в лавах Збройних сил України.

Вартість «пакету послуг» становила від 4500 доларів США, що в еквіваленті до національної валюти становить майже 170 тис. грн.

На Хмельниччині затримали військового

11 серпня поліцейські спільно зі співробітниками УСБУ в області затримали представника ТЦК під час отримання неправомірної вигоди. З місця злочину вилучили 4500 доларів США, які фігурант отримав як хабар від ухилянта.

Фігуранту оголошено про підозру, його взято під варту із правом внесення майже 215 000 гривень застави та відсторонено від посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: