fbpx
Сьогодні
Відео 12:04 11 Сер 2023

У Москві через БпЛА над аеропортом "Внуково" закрили повітряний простір

Фото: Getty Images

У росії над аеропортом "Внуково" в Москві закрили повітряний простір через безпілотний літаючий апарат.

Про це повідомляють кремлівські ЗМІ з посиланням на екстрені служби рф, інформує Рубрика.

Вильоти та прильоти в московському аеропорту відкладені, частину літаків перенаправлено в інші аеропорти.

За даними ЗМІ, у Москві оголосили план "ковер" ("килим"), тобто при виявленні невідомого літаючого об'єкта або порушника кордону закривається повітряний простір на всіх висотах і ніхто не може літати, окрім військових та рятувальних бортів.

Як зазначається, план ввели через невідомий об'єкт, який летів у районі Можайська на низькій висоті та з маленькою швидкістю. Його засікли радари, але розпізнавальної мітки на ньому не було. ЗМІ пишуть про безпілотник.

Згодом росЗМІ повідомили про вибух поряд із Карамишевським гідровузлом у Москві.

При цьому очевидці у соцмережах стверджують про нібито безпілотник вибухнув та впав. Стверджується, що фрагменти БПЛА впали в парковій зоні 67-ї міськлікарні Москви. На опублікованих у мережі кадрах помітно дим.

Тим часом росія завдала чергового ракетного удару по Україні. Вибухи лунали в Києві, Хмельницькому, на Вінниччині.

Що відомо про атаки БпЛА на Москву – столицю російської федерації

У росії останнім часом почастішали заяви про безпілотники, які атакують, зокрема, Москву. Традиційно такі "повітряні атаки" приписують Україні.

Так, наприклад, у ніч проти 28 липня в росії заявляли, що "ворожий безпілотник" нібито намагався атакувати один з об'єктів у Москві, та був знищений силами Міноборони рф.

Нагадаємо, що 24 липня москву атакували два безпілотники. Повідомляється, що один БПЛА влучив у бізнес-центр, де знаходиться магазин "Леруа Мерлен", а інший впав недалеко від будинку Міноборони РФ та штаб-квартири кібернетичної розвідки ГРУ.

Окрім того, в кінці травня за даними російських ЗМІ, москву та підмосков'я атакували близько 25 безпілотників — більшу частину з них збили ППО в Підмосков'ї.

А на початку травня в росії заявили, що дрони намагалися "атакувати" кремль. При цьому москва традиційно звинуватила Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: