fbpx
Сьогодні
16:00 10 Сер 2023

ГУР вирішило не розкривати подробиць роботи батальйону "Шаман"

представник ГУР Андрій Юсов Фото: suspilne.media

Подробиць нового завдання з знищення російських офіцерів спеціального батальйону "Шаман" в розвідці вирішили не розкривати. Також там не коментують "рейд" батальйону на окуповане лівобережжя Херсонської області.

З посиланням на представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону, про це інформує Рубрика.

"Подробиці ми будемо спостерігати, читаючи некрологи тих самих російських генералів і не тільки їх. А те, що спецпідрозділи ГУР МО працюють ефективно і не лише на лінії фронту, але й за нею, то це не новина", – розповів він.

Юсов зазначив, що це добре знають та розуміють і рашисти.

"Вони знають, що відплата неминуча і може віднайти їх де б вони не знаходилися. І так має бути", – додав спікер.

Юсов також зазначив, що кількість суїцидів серед окупантів і серед російських офіцерів після повномасштабного вторгнення "зросла і зросла значно". При цьому, "частина з них може бути пов'язана з такими острахами".

Юсов порекомендував російським офіцерам найкращий вихід із цієї ситуації – це здача в полон, нагадавши, що існує проект "Хочу жить".

До цього про нове завдання спецбатальйону "Шаман" писало The Times. Журналісти стверджували, що їм вдалося поспілкуватися із двома бійцями батальйону, які без детальних подробиць розповіли про нове завдання щодо ліквідації російських офіцерів.

За словами Юсова до батальйону "Шаман",  беруть людей, які готові нищити ворога, захищати країну і мають для цього можливість та бажання вчитися.

"Тому що там з перших днів повномасштабного вторгнення приєдналися люди без серйозної до того військової освіти. Але за цей час підготувалися, як і в інших спецпідрозділах ГУР МО. Люди з високою мотивацією та високим рівнем підготовки. Результати ми бачимо на різних періодах", – розповів він.

Юсов відмовився коментувати "похід" батальйону "Шаман" на тимчасово окуповану територію Херсонської області.

"На Херсонському напрямку йдуть надзвичайно запеклі бої, проводять як наступальні, так і оборонні операції. І є злагоджена позиція, що ми не коментуємо ці події. Але повірте, що роботи там ведуться. Ворог нищиться і втрати ворога у силах і засобах великі", – тільки зазначив він.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов наголосив, що інформація про те, що українські агенти працюють в оточенні президента російської федерації володимира путіна, паралізує роботу влади ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: