fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:11 08 Сер 2023

У Покровську кількість поранених через обстріл зросла до 88 людей: місто у траурі

English version here

Фото: t.me/dsns_telegram

Кількість поранених через обстріл Покровська Донецької області у понеділок, 7 серпня, зросла до 88 людей. Кількість жертв не змінилась – 7.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram голови Донецької ОВА Павла Кириленка.

"81 поранений – 39 цивільних, серед яких двоє дітей – 2006 і 2012 року народження, 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військових", – розповів він.

За словами Кириленка, загинули 7 людей – п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий.

"Станом на 11:00 зафіксовані пошкодження 12 багатоповерхівок; будівель готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів", – додав очільник ОВА.

Оновлено. Як уточнив Кириленко в ефірі телемарафону, станом на 11:00 поранено 88 людей, 7 загинули.

Обстріл Покровська Донецької області

Російські війська ввечері 7 серпня завдали ударів ракетами "Іскандер" по житлових багатоповерхівках у місті Покровськ Донецької області. Повторна атака була по рятувальниках і поліцейських, які працювали над ліквідацією наслідків.

Загалом внаслідок удару 7 людей загинули (п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий), 81 поранено (39 цивільних, серед яких двоє дітей – 2006 і 2012 року народження, 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військових).

Станом на 11:00 зафіксовані пошкодження 12 багатоповерхівок, будівель готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів.

За даними ДСНС, станом на ранок 8 серпня ліквідовано п'ять осередків пожеж на
загальній площі 75 кв.м в житловому будинку та готелі. За попередньою інформацією під завалами людей немає.

Фото: t.me/dsns_telegram

Фото: t.me/dsns_telegram

Фото: t.me/dsns_telegram

Фото: t.me/dsns_telegram

Фото: t.me/dsns_telegram

Підрозділами ДСНС проводяться аварійно-рятувальні роботи в 5-поверховому житловому будинку.

Як повідомили у Нацполіції, внаслідок удару поранено 31 поліцейського.

Також постраждали семеро рятувальників та загинув заступник начальника ГУ ДСНС України у Донецькій області Андрій Омельченко.

Серед постраждалих поліцейських – герой фільму "20 днів у Маріуполі". Режисер фільму Мстислав Чернов повідомив, що Володимир потрапив під повторний ракетний удар, коли допомагав людям після першого.

Чернов додав, що поліцейський врятував йому життя в Маріуполі. Володимир був одним з тих, хто допомагав знімальній групі Associated Press висвітлювати війну в блокадному Маріуполі в березні 2022 року, і допоміг журналістам виїхати з міста.

У правоохоронця осколкові поранення, зараз він у лікарні. Володимира прооперували.

За словами очільника ОВА Павла Кириленка, перша ціль російських військ – "вбивство цивільних жителів Покровська", а повторний удар був саме по рятувальниках і поліцейських, які працювали над ліквідацією наслідків атаки.

"О 19:15 відбувся перший ракетний удар. 19:52 відбувся другий удар. Є відпрацьований алгоритм не виїжджати на місце у залежності від категорії обстрілів – виїжджати через певний проміжок часу. Але у цьому випадку було влучання в житловий багатоквартирний будинок, де під завалами могли перебувати люди. Тому одразу ж і слідчо-оперативна група, і ДСНС, працівники військової адміністрації виїхали на місце для того, щоб проводити рятувальну операцію", – розповів Кириленко.

З метою вшанування пам'яті загиблих через ворожий обстріл 7 серпня, сьогодні по всій Покровській громаді оголошено жалобу.

У МВА рекомендували приспустити на будівлях прапор України та оздобити прапор Покровська траурними стрічками.

Також у місті обмежили використання музики та проведення розважальних заходів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: