fbpx
Сьогодні
Відео 14:01 08 Сер 2023

Центри Brave&Safe надають комплексну соціально-психологічну підтримку постраждалим внаслідок війни українцям: куди звертатися

English version here

В Україні працює мережа Центрів комплексного реагування та надання підтримки постраждалим від війни. 

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема? 

Агресія Росії поставила перед українцями небачені виклики. За підрахунками МОЗ, щонайменше 15 млн людей потребуватимуть психологічної підтримки та лікування через травми, спричинені війною. Ще близько 5 млн українців найскоріше будуть потребувати медикаментозного лікування.

Яке рішення? 

Для подолання цих викликів Представництво HealthRight International за підтримки міжнародної фундації FHI360 у вересні 2022 року започаткували створення Центрів комплексного реагування та надання підтримки постраждалим від війни та гендерно-зумовленого насильства Brave&Safe.

Центри Brave&Safe допомагають ВПО, постраждалим від війни, особам, що опинилися у надскладних життєвих обставинах. Діють Центри вже у шести регіонах Сходу та Півдня України. У тих містах, де нині найбільше звернень: Миколаїв, Одеса, Харків, Запоріжжя, Дніпро та Херсон.

Як це працює?

Надання допомоги у сфері психічного здоров'я та протидія гендерно-зумовленому насильству відбувається на рівні первинної медичної допомоги, коментує директорка Представництва HealthRight International (право на здоров'я) в Україні Галина Скіпальська.

"Тобто, ви звертаєтеся до сімейного лікаря і водночас можете вирішити інші важливі питання: потреба у психологічній підтримці, оформлення документів та соціальних виплат, пошук роботи й безпечного життя, гуманітарна допомога, консультації юристів та соціальних працівників", – уточнює вона.

Загалом, за до Центрів комплексного реагування та надання підтримки Brave&Safe звернулися вже майже 31 тис. людей.

В цілому, усім було надано понад 71 тис. послуг, що передбачали:

  • інформаційну,
  • юридичну,
  • психологічну,
  • медичну допомогу.

"Мобільні команди Brave&Safe  також працюють у місцевих центрах прийому ВПО, притулках та денних центрах. Ті українці, які перебувають на окупованих територіях або в районі активних бойових дій, можуть отримати допомогу онлайн на наших платформах", – пояснює Галина Скіпальська.

Послуги Центрів Brave&Safe  є безоплатними та конфіденційними. 

Адреси та більш детальна інформація за посиланням

Рубрика повідомляла, що на Троєщині організовують одночасні заходи для дітей і батьків.

Також ми писали, що уже понад рік у 22 українських містах діють простори проєкту "СпівДія заради дітей". Тут діти отримують психологічну підтримку, знаходять нові захоплення та друзів, навчаються та розвиваються.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: