fbpx
Сьогодні
Фото 11:02 08 Сер 2023

Співробітники СБУ викрили мережу жінок-агентів на Донбасі, які працювали на ФСБ і ПВК "Вагнера"

Фото: facebook com SecurSerUkraine

У Донецькій області правоохоронці СБУ викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ та найманців ПВК "Вагнера". Вже затримали трьох жінок-інформаторів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на СБУ.

"Особливістю ворожої групи було те, що вона складалась винятково з місцевих жінок, що підтримали збройну агресію РФ проти України. Зловмисниці одночасно працювали на ФСБ та приватну військову компанію "Вагнера", – йдеться в повідомленні.

За вказівками окупантів їхні поплічниці збирали розвіддані про кількість та передислокацію військової техніки Сил оборони на території регіону.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

"Передусім вони намагались виявити і "злити" агресору напрямки вильотів бойової авіації ЗСУ, у тому числі ударних гелікоптерів під Авдіївкою. Також їх цікавили маршрути переміщення важкої бронетехніки українських військ з прифронтових територій на передову", – розповіли в СБУ.

Для збору розвідувальної інформації фігурантки обходили місцевість і приховано робили фотознімки українських об'єктів.

Усі отримані відомості передавали за двома каналами зв'язку – російському "куратору" з ФСБ та представнику "вагнерівців". Для комунікації використовували закриті чати в одному із популярних месенджерів.

Співробітники СБУ затримали трьох учасниць російської агентури під час збору ними розвідданих. Крім того, встановлено особу резидентки (старшої) ворожої групи, яка на початку повномасштабного вторгнення виїхала до рф для координації "підопічних" з території країни-агресора.

За даними слідства, всі четверо російських агенток є мешканками Покровського району. Ще до 24 лютого 2022 року вони були завербовані окупантами і донедавна перебували в "режимі очікування".

Під час обшуків за адресами проживання фігуранток виявлено мобільні телефони, які вони використовували у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмисницям загрожує довічне ув'язнення.

Як повідомлялося, раніше співробітники СБУ затримали агентку російської федерації, яка готувала обстріл Миколаївської області під час візиту туди президента України Володимира Зеленського.

Крім цього, СБУ викрила колишнього юрисконсульта депутатів із фракції "Партії Шарія". За даними слідства, він наводив удари росіян по Одесі, намагався фіксувати місця перебування українських підрозділів ППО в місті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: