fbpx
Сьогодні
Відео 14:00 07 Сер 2023

У Фінляндії створили незвичайний 18-колісний всюдихід для бездоріжжя: для чого це рішення

Фото: Скриншот

Фінляндський стартап 18 Wheels створив прототип незвичайного 18-колісного всюдихода, який здатний м'яко переміщатися нерівною поверхнею.

Відео опублікували на YouTube-каналі Your Future Car, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Всюдихід призначений для мандрівників, геологів, єгерів, рибалок, мисливців, прикордонників

Всюдихід — це загальне визначення транспортного засобу з високим ступенем прохідності при несприятливих дорожніх умовах. Класифікація транспорту відбувається за типом руху (гусениці, колеса, повітряна подушка, шнекороторный механізм), типом двигуна (бензин або дизель), застосування (перевезення пасажирів, вантажів, тягачі). Всюдиходи – амфібії можуть долати водні перешкоди, використовуються в умовах бездоріжжя і для подолання можливих перешкод.

Яке рішення?

У Фінляндії створили незвичайний 18-колісний всюдихід для бездоріжжя.

Як це працює?

Всюдихід отримав запатентовану підвіску, в якій кожне колесо має свою систему підвіски. У них вбудовані електромотори, які працюють незалежно один від одного.

18 Wheels поки що створили тільки один робочий прототип. Проте його випробування показали, що всюдихід легко справляється з перешкодами на великій швидкості.

"Наш всюдихід здатний долати великі перешкоди на високій швидкості. Я маю на увазі каміння висотою до 35 сантиметрів, повалені дерева, бордюри та навіть сходи. Наш всюдихід може проїжджати по сходах. Насмілюся сказати, що жоден інший транспортний засіб на цій планеті не може цього зробити", — сказав винахідник і засновник 18 Wheels Ельдар Алієв.

Алієв пояснив, що колеса цього всюдихода дуже легкі. Завдяки цьому під час зіткнення з перешкодою водій майже не відчуває удару.

Також 18-колісний всюдихід не застрягне на м'якому ґрунті. Він досить легкий, щоб проїхати майже де завгодно.

Зараз 18 Wheels шукають інвесторів, щоб завершити роботу над прототипом. Очікується, що серійна модель буде представлена до кінця 2023 року.

Раніше Рубрика писала, що фінський винахідник Урпо Мерранмаа створив компактний будинок на колесах для велосипедів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: