fbpx
Сьогодні
10:59 06 Сер 2023

Кулеба вчергове закликає надати Україні літаки F-16 на тлі нової ракетної атаки рф

English version here

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після чергового масштабного ракетного та дронового обстрілу з боку росії закликав надати Україні винищувачі F-16.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter Глави українського МЗС.

Як вважає головний дипломат України, російська федерація не зупиниться, поки її не зупинять.

"Міжнародне співтовариство повинне зосередитися на забезпеченні справедливого і міцного миру: озброїти Україну, зокрема F-16, щоб закрити небо, і реалізувати українську "формулу миру"", зауважив очільник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, у Повітряних силах підтвердили, що в кінці серпня має розпочатися навчання українських льотчиків на багатоцільових винищувачах F-16.

"Ми орієнтуємося на кінець літа щодо старту відправки пілотів до європейських країн на навчання. Треба розуміти, що воно не буде швидким, але й не буде таким довготривалим, як надіються росіяни.

Я думаю, що наші пілоти так само швидко опанують F-16, як (зенітники) опанували Patriot. Єдине – потрібно, щоб увесь склад авіаційної коаліції, всі країни, які мають навчальні бази, тренажери, інструкторів, навчальні бази й літаки, щоб усі долучилися, тому що нам треба швидко, нам треба якомога більше людей прогнати через цю програму навчань", – зауважив Юрій Ігнат.

Що відомо про нічну російську атаку по Україні

Як відомо, російські окупанти за добу 5 серпня обстріляли 12 українських областей, серед цивільного населення є загиблі.

На Миколаївщині цієї ночі силами та засобами протиповітряної оборони було знищено дві крилаті ракети "Калібр" та два ударні безпілотники типу "Shahed-136".

На Черкащині уночі силами ППО збито крилату ракету над областю. Повідомлень щодо поранень, пошкоджень майна або пожеж не надходило. Дані уточнюють.

На Рівненщині під час нічної повітряної тривоги були зафіксовані вибухи на Рівненщині у Дубенському районі. Наслідки уточнюють.

Решту областей ворог обстріляв з важкої артилерії, мінометів, РСЗВ та кулеметів.

До того ж, уранці, 6 серпня, російсько-окупаційні війська вчергове обстріляли Харків з зенітно-ракетних комплексів С-300.

Нагадаємо, що звечора 5 серпня та за ніч на 6 серпня російські загарбники масовано атакували територію України ракетами та ударними дронами: українська протиповітряна оборона "приземлила" 30 крилатих та 27 "Shahed-136/131. Загалом росія випустила по Україні 70 ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: